Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Albergínia farcida de rap i arròs1 min read

Et presentem una recepta ràpida, fàcil i molt saludable d’albergínia facida de rap i arròs.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 Albergínies mitjanes (d’uns 200g cada una)
  • 1 Tomàquet madur d’uns 150g
  • 2 Pastanagues mitjanes
  • 1 Ceba mitjana
  • 200g de Rap
  • 50g de Gambetes pelades congelades
  • 120g d’Arròs blanc o integral
  • 20ml d’Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre
  • 50g de Formatge rallat

Elaboració:

  1. En una gran cassola plena d’aigua, posa a bullir les albergínies netes durant 15 minuts. Passat aquest temps, retira les albergínies de l’aigua i deixa refredar
  2. Escalda el tomàquet, pela’l i talla’l a trossets
  3. Pela, neteja i talla a daus la pastanaga i la ceba
  4. En una paella amb l’oli d’oliva posa a coure tomàquet, ceba i pastanaga. Salpebra
  5. Mentrestant talla per la meitat per la seva part llarga i treu-ne la polpa procurant deixar un petit gruix de pell perquè no es desmontin al farcir-les
  6. Talla la polpa a daus i incorpora-la al sofregit
  7. Neteja i talla a daus el rap i les gambetes descongelades. Incorpora a la barreja de vegetals
  8. Per últim, afegeix l’arròs i una mica d’aigua i deixa coure tot junt tot vigilant no quedar-te sense aigua i afegint-ne si és necessari. No ha de quedar sucós
  9. Col·loca les albergínies en una safata pel forn, farceix-les amb la mescla de vegetals, arròs i peix i acaba amb un grapat de formatge rallat al damunt. Gratina i serveix calent

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies