Et presentem una recepta ràpida, fàcil i molt saludable d’albergínia facida de rap i arròs.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 Albergínies mitjanes (d’uns 200g cada una)
- 1 Tomàquet madur d’uns 150g
- 2 Pastanagues mitjanes
- 1 Ceba mitjana
- 200g de Rap
- 50g de Gambetes pelades congelades
- 120g d’Arròs blanc o integral
- 20ml d’Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
- 50g de Formatge rallat
Elaboració:
- En una gran cassola plena d’aigua, posa a bullir les albergínies netes durant 15 minuts. Passat aquest temps, retira les albergínies de l’aigua i deixa refredar
- Escalda el tomàquet, pela’l i talla’l a trossets
- Pela, neteja i talla a daus la pastanaga i la ceba
- En una paella amb l’oli d’oliva posa a coure tomàquet, ceba i pastanaga. Salpebra
- Mentrestant talla per la meitat per la seva part llarga i treu-ne la polpa procurant deixar un petit gruix de pell perquè no es desmontin al farcir-les
- Talla la polpa a daus i incorpora-la al sofregit
- Neteja i talla a daus el rap i les gambetes descongelades. Incorpora a la barreja de vegetals
- Per últim, afegeix l’arròs i una mica d’aigua i deixa coure tot junt tot vigilant no quedar-te sense aigua i afegint-ne si és necessari. No ha de quedar sucós
- Col·loca les albergínies en una safata pel forn, farceix-les amb la mescla de vegetals, arròs i peix i acaba amb un grapat de formatge rallat al damunt. Gratina i serveix calent

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.