Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Quins aliments hem d’evitar si tenim hèrnia de hiat

Com desinflamar l’hèrnia hiatal

A l’article “Hèrnia de hiat: Què és, símptomes, causes i com millorar-ho” explicàvem el per què es produeix aquesta patologia. Els símptomes de l’hèrnia de hiat són l’opressió local i el dolor urent (que cou, ardent) causat pel reflux àcid que es produeix quan el contingut àcid de l’estómac puja cap a l’esòfag ocasionant dany a la paret d’aquest.

Tractament per l’hèrnia de hiat

Les normes dietètiques són fonamentals per al tractament. T’expliquem a continuació les claus perquè et puguis sentir millor:

 1. Para atenció a la producció excessiva de suc gàstric (Àcid Clorhídric). Per això evita prendre al mateix menjar molts aliments grassos, que estimulen la producció de suc. (pastisseria, fregits, guisats grassos, mantega, nata, carns greixoses, embotits, formatges curats, fruits secs com les nous o les ametlles, etc.)
 2. Disminueix el dany sobre la paret muscular de l’estómac. Per protegir-la evita els aliments irritants (els cítrics, el tomàquet o derivats, el cafè, espècies com el pebre i altres condiments picants, aliments salats, alcohol i begudes gasoses). Els lactis és preferible que siguin desnatats o semidesnatats, per la qual cosa el formatge s’ha de prendre en menor quantitat i preferiblement poc gras.
 3. Evita la relaxació de l’esfínter esofàgic inferior i així disminuiràs el reflux. Per això evita els aliments carminatius com l’all i la ceba, el fonoll, la menta, l’anís i també l’alcohol i la xocolata.
 4. Disminueix la pressió dins de l’estómac. Per aquest motiu els aliments flatulents tampoc no estan recomanats, com per exemple les carxofes, la col, la coliflor, el bròquil, les cols de Brussel·les, el cogombre i els raves, i per descomptat les begudes carbonatades o gasoses.
 5. Millora les teves digestions prenent les fruites madures o bé en compota o rostides, si evites al sopar prendre aliments crus (per exemple amanida, fruita, carpaccio o sushi) així com purés de verdures, si evites beure molt líquid durant els àpats (2 gots o més), i si procures menjar a poc a poc i mastegant bé i esperes 2 hores després d’haver dinat abans d’anar-te’n a dormir.

Dieta personalizada d’hèrnia de hiat

En aquest article hem explicat recomanacions generals que poden ajudar-te a millorar la símptomatologia de la hèrnia de hiat. Si necessites una dieta personalitzada, a Menja sa som Dietistes-Nutricionistes especialitzats en patologies del sistema digestiu. Si necessites una dieta per a l’hèrnia de hiat, consulta’ns

  T’ha agradat el nostre article?

  Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

  El teu email (obligatori)

  Aviso de cookies