Una proposta perfecta de cara al bon temps.
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de llenties cuites
- 2 tomàquets grans
- 200 g de ruca
- 1 ceba gran picada
- 12 olives negres
- 4 cullerades soperes de vinagre de Mòdena
- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Suc de llimona
- Sal i pebre
- Una mica de gingebre ratllat
- 1 gra d’all
Preparació:
- Remulla les llenties la nit anterior i cou-les amb una mica de sal i el gra d’all.
- Disposa les llenties en un plat o a la mateixa carmanyola, afegeix la ceba picada, les olives, el tomàquet a daus i la ruca neta i ben escorreguda.
- Per últim, prepara la vinagreta amb el vinagre, el pebre, el suc de llimona, l’oli i el gingebre ratllat, deixa-la reposar una estona per a que es barregin bé els sabors, i amaneix.
NOTA: Si ho prefereixes, pots utilitzar llenties de pot. Recorda que en el cas que t’enduguis la carmanyola, és molt millor que portis la vinagreta en un recipient a part i amaneixis just al moment de servir.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).