
Ingredients per a 4 persones:
- 4 patates mitjanes
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd varietat Lamuyo
- 150 g de tomàquet xerri de pera
- 2 llaunes de tonyina en oli d’oliva escorregudes
- 2 llaunes petites d’olives farcides
- 2 ous durs
- Opcional: ceba tendra
- Aigua
- Sal
- OOVE
Preparació:
- Posem a bullir aigua amb una mica de sal en una olla alta, on courem les patates, i en un cassó, on courem els ous.
- Rentem les patates amb la pell i les afegim senceres a l’aigua quan arrenqui el bull i deixem coure.
- Amb un paper de cuina sec netegem la closca dels ous: fem servir un paper per cada ou; i posem els ous a coure, amb l’ajuda d’una cullera perquè no piquin contra el cassó i es trenquin, quan l’aigua arrenqui el bull. Els deixem bullir durant 10 minuts
- Mentrestant rentem els pebrots i els tomàquets.
- Tallem els pebrots a daus i els tomàquets en 2-3 trossos, i ho passem a un bol gran i salem al gust.
- Barregem les verdures amb les olives tallades en rodanxes i la tonyina; ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera.
- Quan hagin passat 10 minuts de la cocció dels ous, els colem i submergim en aigua freda, i un cop freds, els pelem i reservem a la nevera perquè siguin ben freds abans d’incorporar-los picats al bol amb les verdures.
- Un cop les patates siguin cuites (ho sabrem punxant-les amb un ganivet), les colem i deixem refredar una mica per poder-les pelar. Un cop pelades les tallem -no cal que estiguin tallades a trossos regulars- i les passem a la nevera perquè estiguin ben fredes abans de barrejar-les amb la resta d’ingredients.
- Amb tots els ingredients freds, els barregem i servim amanit amb un bon oli d’oliva verge extra.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.