
L’arròs de verdures és una deliciosa opció vegetariana per acompanyar qualsevol plat principal. A més, és una excel·lent forma d’augmentar la teva ingesta diària de vegetals i es pot personalitzar amb les teves verdures preferides.
Ingredients per a 4 persones:
– 320 g d’arròs rodó
– 1 pebrot vermell gran
– 1 pebrot verd gran
– 200 g de xampinyons
– 1 ceba gran
– 30 ml de salsa de soja
– 2 culleradetes de curri
– 1 culleradeta de Pebre vermell dolç
– 3 grans d’all
– Aigua
– Oli d’oliva
– Sal
Preparació de la recepta d’arròs de verdures:
1- Renta bé l’arròs sota l’aixeta i deixa’l escórrer
2- Posa al foc una olla amb aigua, dos dels grans d’all pelats i sal, i deixa que comenci a bullir
3- Mentrestant renta i talla les verdures en juliana, i pica el gra d’all que queda
4- Salteja les verdures en una paella amb quatre cullerades soperes d’oli d’oliva. Comença amb la ceba i l’all, segueix amb el pebrot i finalment, afegeix els xampinyons
5- Quan les verdures estiguin a punt, abans d’apagar el foc, afegeix la salsa de soja, el curri i el pebre vermell. Remou bé perquè es barregi tot i ja pots apagar el foc i reservar
6- Quan l’aigua estigui bullint col·loca sobre un colador amb l’arròs, i tapa-ho amb una tapa de la mida més propera a la de colador, o bé suficient perquè tot l’arròs quedi tapat, per així produir efecte de vapor. Pel mateix motiu, el colador no ha de quedar submergit a l’aigua. Deixa que cogui durant 18 minuts, apaga el foc i deixa reposar 2-3 minuts més
7- Barreja l’arròs amb les verdures i serveix calent

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.