Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Recepta d’arròs express2 min read

Una recepta d’allò més ràpida i deliciosa amb l’arròs com ingredient principal.

Recepta d’arròs express

Ingredients per 4 persones:

  • ½ pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 cullerades de tomàquet triturat
  • 8 grapats d’arròs
  • 16 cullerots de fumet
  • Oli

Preparació de la recepta d’arròs express:

  1. Neteja i talla a trossos petits els pebrots. Sofregeix en una cassola o en una paella
  2. Un cop el pebrot és cuit afegir el tomàquet. Sala-ho i deixa-ho coure uns 5 minuts
  3. Posa a escalfar el fumet perquè quan l’aboquis sobre l’arròs bulli ràpidament
  4. Tira l’arròs i remena-ho amb una cullera de fusta perquè l’arròs s’impregni del sofregit
  5. Aboca el fumet calent i deixa que bulli
  6. Quan l’arròs s’hagi begut el fumet apaga el foc i tapa’l. Deixa-ho reposar 2 minuts i ja estarà llest per menjar.

Valors per a 1 ració:

Tabla nutricionalEnergia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional3487,8234,37,421,8374,22
%RDA17%10%11%13%7%75%1%

* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per a una dieta equilibrada. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar duna persona a una altra.

Comentari dietètic:

En cas de diabetis caldrà tenir en compte la quantitat d’arròs i el seu índex glucèmic. En aquests casos és preferible fer aquest menjar al migdia i assegurar-se una mica d’exercici físic després per controlar la glucèmia. En dietes hipocalòriques simplement tindre en compte la quantitat de ració, en funció de les quilocalories a ingerir al dia. Fem esment també al sodi, ja que en dietes hiposòdiques o asòdiques es podria amanir l’arròs en substitució de la sal amb un raig de llimona, ja que és de peix. Una altra opció pot ser afegir una mica d’all fresc o pols d’all.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies