Una recepta d’allò més ràpida i deliciosa amb l’arròs com ingredient principal.
Recepta d’arròs express
Ingredients per 4 persones:
- ½ pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 cullerades de tomàquet triturat
- 8 grapats d’arròs
- 16 cullerots de fumet
- Oli
Preparació de la recepta d’arròs express:
- Neteja i talla a trossos petits els pebrots. Sofregeix en una cassola o en una paella
- Un cop el pebrot és cuit afegir el tomàquet. Sala-ho i deixa-ho coure uns 5 minuts
- Posa a escalfar el fumet perquè quan l’aboquis sobre l’arròs bulli ràpidament
- Tira l’arròs i remena-ho amb una cullera de fusta perquè l’arròs s’impregni del sofregit
- Aboca el fumet calent i deixa que bulli
- Quan l’arròs s’hagi begut el fumet apaga el foc i tapa’l. Deixa-ho reposar 2 minuts i ja estarà llest per menjar.
Valors per a 1 ració:
Tabla nutricional | Energia (Kcal) | Proteïnes (g) | Hidrats de Carboni (g) | Greixos (g) | Fibra (g) | Sodi (mg) | Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 348 | 7,82 | 34,3 | 7,42 | 1,8 | 374,2 | 2 |
%RDA | 17% | 10% | 11% | 13% | 7% | 75% | 1% |
* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per a una dieta equilibrada. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar duna persona a una altra.
Comentari dietètic:
En cas de diabetis caldrà tenir en compte la quantitat d’arròs i el seu índex glucèmic. En aquests casos és preferible fer aquest menjar al migdia i assegurar-se una mica d’exercici físic després per controlar la glucèmia. En dietes hipocalòriques simplement tindre en compte la quantitat de ració, en funció de les quilocalories a ingerir al dia. Fem esment també al sodi, ja que en dietes hiposòdiques o asòdiques es podria amanir l’arròs en substitució de la sal amb un raig de llimona, ja que és de peix. Una altra opció pot ser afegir una mica d’all fresc o pols d’all.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).