La recepta d’arròs verd és una deliciosa manera d’incloure espinacs a la dieta. A més, és una recepta senzilla i versàtil, ja que es pot servir com a acompanyament o com a primer plat i el toc de julivert li aportarà vitamina C.
Ingredients per a 4 persones:
- 1 tassa d’arròs blanc
- 1 tassa d’arròs salvatge
- ½ tassa de julivert picat
- 1 ceba mitjana picada
- 1 porro picat
- Brou de verdures
- 200 g d’espinacs picats
- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació de la recepta d’arròs verd:
- En una cassola daura els dos tipus d’arròs amb una miqueta d’oli.
- Un cop daurats aboca el brou de verdures a la cassola, afegeix sal i pebre al gust i fes-los bullir fins que quedin al “dente”.
- Mentrestant, escalfa la resta de l’oli en una paella i sofregeix la ceba i el porro.
- Quan estiguin cuits, afegeix els espinacs, un rajolí de brou i el julivert i cuina’ls durant 10 minuts a foc molt lent i tapats.
- Incorpora el contingut de la paella a la cassola de l’arròs i barreja-ho molt bé.
- Cuina-ho un parell de minuts a foc molt lent i serveix calent.
Si ho desitges, pots guarnir el plat amb unes tires de pebrot vermell.
L’arròs salvatge absorbeix 4 vegades més aigua i la seva cocció és el doble que la de l’arròs blanc. Per a poder cuinar-lo junt amb l’arròs blanc, cal deixar-lo en remull la nit anterior.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).