Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Recepta de besuc al forn

menu setmanal equilibrat

El besuc és una font rica en proteïnes i vitamines i conté àcids grassos Omega-3 saludables per al cor. Per tant, és baix en greixos saturats i va bé per al colesterol.
En aquest plat aprofitarem la cocció suau.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 besucs ja preparats.
  • 1 llauna de tomàquet natural trossejat
  • 1 copa de vi blanc sec
  • el suc de dues llimones
  • 1 fulla de llorer
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 5 cullerades d’oli d’oliva extra verge
  • 1 pastilla de brou de peix
  • pebre blanc
  • sal, all i julivert

Elaboració de la recepta de besuc al forn:

  1. Sofregeix el tomàquet, en una paella amb 3 cullerades d’oli, deixa reduir fins a obtenir una salsa de tomàquet bastant concentrada. Passa-la per un colador, assaona i escalfa la salsa uns minuts més perquè espesseixi. Reserva.
  2. Pela, renta les patates i talla-les a làmines. En una olla bull les làmines de patata fins que estigunin tendres.
  3. Reparteix les patates sobre una safata de forn. Tot seguit, fica a l’interior dels besucs mitja rodanxa de llimona i posa’ls sobre les patates. Ruixa amb suc de llimona i l’oli restant i condimenta amb una pastilla de brou de peix. Rosteix el peix al forn, preescalfat a 180°C, durant 10 minuts. A mitja cocció rega amb la meitat del vi.
  4. Barreja l’all i julivert amb el pa ratllat.
  5. Passat el temps assenyalat, treu el peix del forn, cobreix-lo amb la salsa de tomàquet reservada i la barreja de pa ratllat, afegeix la fulla de llorer i ruixa-ho amb la resta del vi. Contina la cocció del besuc durant 10 minuts més, ruixant de tant en tant el peix amb el seu propi suc perquè no s’assequi.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies