
La iuca és una arrel d’origen sud-americà, àmpliament cultivada i utilitzada a la cuina d’Amèrica Llatina, el Carib i l’Àfrica. És rica en carbohidrats i vitamines, i es pot cuinar de moltes maneres, incloent bullir, fregir i rostir. A més, és una alternativa sense gluten per a celíacs.
Recepta de boletes de iuca farcides de formatge
Ingredients (6 persones)
- 2 kg de iuca
- 4 ous
- 200 g de formatge parmesà ratllat
- Orenga
- Julivert fresc
- Sal
- Pebre negra acabada de moldre
- Oli d’oliva verge extra
- Pa ratllat molt fi
- Ous per a l’arrebossat
- Oli d’oliva suau per fregir
Preparació de la recepta de boletes de iuca farcides de formatge:
- Posem al foc una olla amb aigua i una mica de sal. A continuació, pelem i retem la iuca, la tallem a trossos i la fiquem a l’olla quan l’aigua comenci a bullir. La deixem durant uns 15 minuts o fins que es faci tova
- A continuació, escorrem i traiem totes les fibres del centre de la iuca.
- Aixafem la iuca amb una forquilla o la passem pel passapurés. És millor que no passi per la batedora per que tinguem un puré suau i sense grumolls.
- Ara és el moment de condimentar amb sal, pebre negra acabada de moldre, orenga i julivert fresc molt picat. Incorporem l’oli d’oliva verge extra, les nous i el formatge parmesà rallat. Barregem tot bé fins a tenir una massa homogènia.
- Ara farem les boletes. Per fer-les, ens untem les mans amb una mica d’oli d’oliva. Així no se’ns enganxarà la massa a les mans. Anem agafant petites porcions i els hi donem forma de bola. Repetim aquesta operació fins que no quedi més massa.
- Batem els ous per a fer l’arrebossat. Passem les boletes per l’ou batut fent que cobreixi tots els cantons i després pel pa ratllat eliminant l’excés
- Seguidament, posem una paella a foc mig alt amb abundant oli d’oliva suau. Quan el tinguem ben calent, posem les boletes de iuca i les fregim durant 4 minuts o fins que estiguin daurades per tots cantons
- Retirem les boletes de iuca i les col·loquem en un plat cobert amb paper de cuina per a què absorbeixi l’excés de grassa. Ja les teniu llestes per menjar!

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.