Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Recepta de boletes de iuca farcides de formatge2 min read

boletes de iuca amb formatge

La iuca és una arrel d’origen sud-americà, àmpliament cultivada i utilitzada a la cuina d’Amèrica Llatina, el Carib i l’Àfrica. És rica en carbohidrats i vitamines, i es pot cuinar de moltes maneres, incloent bullir, fregir i rostir. A més, és una alternativa sense gluten per a celíacs.

Recepta de boletes de iuca farcides de formatge

Ingredients (6 persones)

  • 2 kg de iuca
  • 4 ous
  • 200 g de formatge parmesà ratllat
  • Orenga
  • Julivert fresc
  • Sal
  • Pebre negra acabada de moldre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pa ratllat molt fi
  • Ous per a l’arrebossat
  • Oli d’oliva suau per fregir

Preparació de la recepta de boletes de iuca farcides de formatge:

  1. Posem al foc una olla amb aigua i una mica de sal. A continuació, pelem i retem la iuca, la tallem a trossos i la fiquem a l’olla quan l’aigua comenci a bullir. La deixem durant uns 15 minuts o fins que es faci tova
  2. A continuació, escorrem i traiem  totes les fibres del centre de la iuca.
  3. Aixafem la iuca amb una forquilla o la passem pel passapurés. És millor que no passi per la batedora per que tinguem un puré suau i sense grumolls.
  4. Ara és el moment de condimentar amb sal, pebre negra acabada de moldre, orenga i julivert fresc molt picat. Incorporem l’oli d’oliva verge extra, les nous i el formatge parmesà rallat. Barregem  tot bé fins a tenir una massa homogènia.
  5. Ara farem les boletes.  Per fer-les, ens untem les mans amb una mica  d’oli d’oliva. Així no se’ns enganxarà la massa a les mans. Anem agafant petites porcions i els hi donem forma de bola.  Repetim  aquesta operació fins que no quedi més massa.
  6. Batem els ous per a fer l’arrebossat. Passem les boletes per l’ou batut fent que cobreixi tots els cantons i després pel pa ratllat eliminant l’excés
  7. Seguidament, posem una paella a foc mig alt amb abundant oli d’oliva suau. Quan el tinguem ben calent, posem les boletes de iuca i les fregim durant 4 minuts o fins que estiguin daurades per tots cantons
  8. Retirem les boletes de iuca i les col·loquem en un plat cobert amb paper de cuina per a què absorbeixi  l’excés de grassa. Ja les teniu llestes per menjar!

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies