Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Recepta de boletes de iuca farcides de formatge

boletes de iuca amb formatge

La iuca és una arrel d’origen sud-americà, àmpliament cultivada i utilitzada a la cuina d’Amèrica Llatina, el Carib i l’Àfrica. És rica en carbohidrats i vitamines, i es pot cuinar de moltes maneres, incloent bullir, fregir i rostir. A més, és una alternativa sense gluten per a celíacs.

Recepta de boletes de iuca farcides de formatge

Ingredients (6 persones)

  • 2 kg de iuca
  • 4 ous
  • 200 g de formatge parmesà ratllat
  • Orenga
  • Julivert fresc
  • Sal
  • Pebre negra acabada de moldre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pa ratllat molt fi
  • Ous per a l’arrebossat
  • Oli d’oliva suau per fregir

Preparació de la recepta de boletes de iuca farcides de formatge:

  1. Posem al foc una olla amb aigua i una mica de sal. A continuació, pelem i retem la iuca, la tallem a trossos i la fiquem a l’olla quan l’aigua comenci a bullir. La deixem durant uns 15 minuts o fins que es faci tova
  2. A continuació, escorrem i traiem  totes les fibres del centre de la iuca.
  3. Aixafem la iuca amb una forquilla o la passem pel passapurés. És millor que no passi per la batedora per que tinguem un puré suau i sense grumolls.
  4. Ara és el moment de condimentar amb sal, pebre negra acabada de moldre, orenga i julivert fresc molt picat. Incorporem l’oli d’oliva verge extra, les nous i el formatge parmesà rallat. Barregem  tot bé fins a tenir una massa homogènia.
  5. Ara farem les boletes.  Per fer-les, ens untem les mans amb una mica  d’oli d’oliva. Així no se’ns enganxarà la massa a les mans. Anem agafant petites porcions i els hi donem forma de bola.  Repetim  aquesta operació fins que no quedi més massa.
  6. Batem els ous per a fer l’arrebossat. Passem les boletes per l’ou batut fent que cobreixi tots els cantons i després pel pa ratllat eliminant l’excés
  7. Seguidament, posem una paella a foc mig alt amb abundant oli d’oliva suau. Quan el tinguem ben calent, posem les boletes de iuca i les fregim durant 4 minuts o fins que estiguin daurades per tots cantons
  8. Retirem les boletes de iuca i les col·loquem en un plat cobert amb paper de cuina per a què absorbeixi  l’excés de grassa. Ja les teniu llestes per menjar!

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies