Skip to content
Revista de Menja sa

Brasserie Romantic4 min read

2 març, 2015
brasserie romantic

es millors digestions s’aconsegueixen quan tenim l’amor assegut a la taula. Pot sonar a ximpleria, però el cinema ens ha demostrat que aquesta afirmació és completament certa. I és que, a més de moltes (i molt saboroses) pel·lícules relacionades amb el món de la cuina i l’alimentació, el cinema ens ha deixat molt clara una cosa: moltes més vegades del que pensem, l’amor també s’asseu a la taula.

Sopar per a parelles
Un exemple proper el tenim en Brasserie Romantic, una original producció belga que es va estrenar fa unes setmanes al nostre país. a pel·lícula ens trasllada fins al restaurant que dóna títol al film, un petit local que es prepara per celebrar la nit de Sant Valentí. a propietària del restaurant, Pascaline, s’encarrega que les taules presentin un aspecte magnífic, mentre que el seu germà Angelo, s’ocupa d’ultimar el menú als fogons.

pelicula brasserie romantic

Al llarg del metratge, per aquesta Brasserie Romantic desfilaran diverses parelles: unes que inicien el seu romanç amb il·lusió; altres que estan més ben a prop de finalitzar; i fins i tot algun personatge que, per revessos de la vida, ni tan sols aconsegueix gaudir del sopar en parella.

Un menú, tot cor
Sigui com sigui, Brasserie Romantic ens mostra com l’amor sobrevola els plats, tant a l’hora de assaborir com, minuts abans, també per preparar-los. I la veritat és que el menú de Sant Valentí que ens han preparat és d’allò més suggerent:

Primer
Ostres gratinades amb espinacs amb salsa de xampany.

Segon
Colomí estofat amb endívies, col llombarda i xampinyons, servit amb salsa de porto.

Postres
Gerds frívoles. Duo de gelat de gerds i crème brulée de gerds, cobert de crème de fraiche, gerds fresques i xocolata belga.

Sopars romàntics que van fer història
Al marge de Brasserie Romantic, el cinema ens ha deixat mostres d’altres sopars plenes de romanticisme. Algú, per exemple, no recorda aquests exquisits espaguetis amb mandonguilles que gaudien Golf i Reina sota la llum de la lluna en el clàssic d’animació de Walt Disney “a dama y el vagabundo“?

No sempre els plats arriben carregats de tant romanticisme. En algunes ocasions, el cinema també ens ha mostrat que no és estrany ser el protagonista d’alguna escena compromesa, com arribar a un sopar de parelles sol (com li passava a Renée Zellweger en la divertida El diari de Bridget Jones), o no tenir molt clar com utilitzar els coberts en un sopar d’alta societat (cosa a la qual s’enfrontava amb el seu singular simpatia Julia Roberts a Pretty Woman).

Però, fins i tot si el sopar és un desastre -independentment de la qualitat dels plats-, la vetllada no ha de anar en orris, si l’amor està present. Jack Nicholson ens ho va deixar ben clar al final de l’exquisida comèdia Millor … impossible, quan Melvin, el seu maniàtic personatge, obria el seu cor i insistia en fer-li un compliment a Carol, aquesta entranyable cambrera interpretada per Helen Hunt:

«Pot ser que jo sigui l’única persona sobre la faç de la terra que sàpiga que ets la dona més fantàstica de la terra. Potser jo sigui l’únic que apreciï el sorprenent que ets en cadascuna de les coses que fas: en com ets amb Spencer, en cada un dels pensaments que tens, i en com dius el que vols dir i en com gairebé sempre vols dir alguna cosa que té a veure amb ser sincer i bo. Crec que la majoria de gent es perd això de tu. I jo els observo preguntant com poden veure’t portar-los el seu menjar i netejar les seves taules i no captar que acaben de conèixer a la dona més meravellosa que existeix. I el fet que jo sí que ho capti, em fa sentir bé amb mi mateix».

És clar, reconeguem que si algú ens diu alguna cosa així després de sopar, la digestió del menjar segur que ens resulta d’allò més agradable. És el que aconsegueix el cinema quan ens senti l’amor a la taula.

Fitxa «Brasserie Romantic»

Títol original: Brasserie Romantiek.

Nacionalitat: Belga

Director: Joël Vanhoebrouck

Guió: Jean-Claude van Rijckeghem

Actors: Sara de Roo, Axel Daeseleire, Koen De Bouw, Wouter Hendrickx y Barbara Sarafian.

Durada: 102 minutos.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies