Skip to content
Revista de Menja sa

Broquetes de llom de porc amb salsa agredolça2 min read

3 febrer, 2009

La recepta que proposem:

Spaghetti amb verdures

2n: Broquetes de llom de porc amb salsa agredolça

Postres: Taronja amb canyella

Ingredients per 4 persones:

  • 600gr de de Llom de porc en 3 peces de 200gr
  • ½ got de Salsa de soja
  • ½ got d’Oli d’Oliva
  • Sucre morè
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal; Pebre negre
  • 1 cullerada de postres de Maizena

Preparació:

  1. Talla el llom de porc en daus i salpebra
  2. Reparteix en una safata fonda i cobreix amb l’oli d’oliva i la salsa de soja prèviament barrejats
  3. Deixa reposar ½ hora aproximadament
  4. Per preparar la salsa: Agafa una paella i cubreix la base amb sucre morè. Cubreix el sucre amb vinagre de Mòdena i deixa coure fins que el sucre s’hagi desfet. En aquest punt afegeix-hi una cullerada del suc de maceració del llom, una culleradeta de maizena, i fes bullir fins que espessi
  5. Fes broquetes amb els daus de llom ja macerats i cou-les en una graella a part a foc fort per tal que la carn quedi daurada. És important que la carn de porc quedi cuita per dins

Valors per 1 ració de menú complert:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 815 38 85 36 4 218 103
%RDA 41% 50% 28% 65% 17% 44% 34%

* les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per adult sa. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a una altra.

Comentari dietètic:

En casos d’hipertensió es pot prescindir de la salsa de soja, ja que té un important contingut de sodi. D’aquesta manera el % RDA de la sal passa a ser del 15%. En casos de diabetis i hipertrigliceridèmia, cal anar amb compte amb l’aportació d’hidrats de carboni. Es pot substituir la salsa agredolça per un altre tipus de salsa. En dietes d’aprimament aconsellaria disminuïr la quantitat de ració: menys quantitat d’spaghetti i menys quantitat de llom.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies