Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Recepta de broquetes de llom de porc amb salsa agredolça

Les broquetes de llom de porc amb salsa agredolça són una opció deliciosa i fàcil de fer per a un dinar o sopar. Es tracta de tires de llom de porc marinades i rostides a la graella fins que estiguin daurades i cuites al punt just. La salsa agredolça afegeix un sabor deliciós i balancejat al llom de porc. Es poden servir en broquetes juntament amb verdures o arròs. Aquesta recepta és una forma fàcil i econòmica de gaudir d’un sopar saborós i satisfactori

Recepta de broquetes de llom de porc amb salsa agredolça

Ingredients per 4 persones:

  • 600gr de de Llom de porc en 3 peces de 200gr
  • ½ got de Salsa de soja
  • ½ got d’Oli d’Oliva
  • Sucre morè
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal; Pebre negre
  • 1 cullerada de postres de Maizena

Preparació de la recepta de broquetes de llom de porc amb salsa agredolça:

  1. Talla el llom de porc en daus i salpebra
  2. Reparteix en una safata fonda i cobreix amb l’oli d’oliva i la salsa de soja prèviament barrejats
  3. Deixa reposar ½ hora aproximadament
  4. Per preparar la salsa: Agafa una paella i cubreix la base amb sucre morè. Cubreix el sucre amb vinagre de Mòdena i deixa coure fins que el sucre s’hagi desfet. En aquest punt afegeix-hi una cullerada del suc de maceració del llom, una culleradeta de maizena, i fes bullir fins que espessi
  5. Fes broquetes amb els daus de llom ja macerats i cou-les en una graella a part a foc fort per tal que la carn quedi daurada. És important que la carn de porc quedi cuita per dins

Valors per 1 ració de menú complert:

Taula nutricionalEnergia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional8153885364218103
%RDA41%50%28%65%17%44%34%

* les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per adult sa. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a una altra.

Comentari dietètic:

En casos d’hipertensió es pot prescindir de la salsa de soja, ja que té un important contingut de sodi. D’aquesta manera el % RDA de la sal passa a ser del 15%. En casos de diabetis i hipertrigliceridèmia, cal anar amb compte amb l’aportació d’hidrats de carboni. Es pot substituir la salsa agredolça per un altre tipus de salsa.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies