
Et presentem una recepta típica per fer en temps de quaresma. Els brunyols de l’empordà és un postre per llepar-se els dits.
Ingredients per 40 brunyols:
- 350 gr de farina
- 50 gr de mantega
- 20 gr de llevat premsat de pa
- 60 gr de sucre; 50 ml de llet
- raspadures de llimona
- 3 ous
- una mica de sal
- ½ copa d’anís
- 1 culleradeta de matafaluga mòlta
- Oli per fregir
- Sucre per ensucrar els brunyols
Preparació:
- Barregeu la llet tèbia amb el llevat i 100gr de farina
- Formeu una bola i deixeu-la reposar tapada amb un drap uns 30 minuts
- Formeu un volcà amb la farina que queda i poseu-hi al mig els ous, la sal, la mantega, el sucre, l’anís i la matafaluga
- Afegiu-hi la massa reposada
- Treballeu amb les mans fins que obtingueu una massa fina i tova
- Unteu-vos les mans amb oli i formeu boletes que col·locareu en una safata també untada amb oli
- Deixeu reposar més o menys 1 hora, fins que augmentin aproximadament el doble del seu volum
- Passat aquest temps poseu l’oli a escalfar, i quan sigui ben roent agafeu les boletes tot fent-hi un forat al mig i llavors fregiu-les
- Tal i com les treieu del foc ensucreu-les

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).