
Recepta de Callos casolans
Ingredients per a 4 persones:
- 800 g de tripa neta
- 1 paquet de compango asturià (1 xoriço, 1 morcilla, 1 tros de cansalada)
- 300 g de tomàquet natural triturat
- 1 pebrot verd italià petit
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- Pebre vermell de la Vera dolça
- Comí en pols
- 1 pebrot de caiena
- Pebre negre mòlt
- Conyac
- Sal
- AOVE
- Aigua
Preparació dels callos casolans
- Posa els callos ja nets a el foc en una cassola amb aigua i sal
- Quan arrenquin el bull, deixa’ls cinc minuts bullint i escorre’ls per eliminar les impureses
- Torna a posar els callos a la cassola amb aigua nova i sal, i afegeix-hi el llorer, el pebre vermell, el pebre negre, el comí, la caiena sencera sense tallar (així li deixarà un toc picant sense molestar), la cansalada tallada a trossos, i deixa bullir durant 3 hores. Fixa’t si van necessitant més aigua i ves afegint-la
- A les 3 hores posa a semi coure a part la morcilla i el xoriço en una cassola petita amb aigua. No ha de bullir fort. Veuràs que anirà deixant anar part del greix, i el rebutjarem
- Quan vegis que el xoriço i la morcilla han començat a inflar-se, treu-los de la cassola on estaven i incorpora’ls a la cassola amb els callos. Deixa que cogui tot junt 1 hora més
- A banda, prepara un sofregit amb el pebrot net i tallat a daus, la ceba ben picada i els alls picadets. Quan estiguin ofegats, sala al gust i afegeix un rajolí de conyac. Deixa que s’evapori l’alcohol i incorpora el tomàquet triturat i una mica més de pebre vermell. A foc suau ves remenant i que redueixi el tomàquet. Quan estigui llest, passa-ho pel túrmix i reserva
- Quan acabin les 4 hores de cocció dels callos, escorre’ls reservant l’aigua de la cocció, i incorpora els callos al sofregit. De nou amb el foc encès suau, deixa que cogui tot junt uns minuts: afegeix uns cullerots de l’aigua de cocció de la tripa, tot remenant per incorporar tots els sabors i deixa que redueixi la salsa
- Prova de sal i de picant, i rectifica al gust si cal
- Pots servir-los a al moment o guardar per demà i que concentri el sabor. No t’oblidis d’acompanyar-los d’un bon pa 😉

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.