
Probablement sabeu que, a Catalunya, el dia de Sant Esteve és típic menjar canelons. Tradicionalment es feien amb les sobres del gall d’indi del dia anterior. Si a un li queda molt bé el gall dindi, no hi ha sobres que valguin, així que cal fer-los de zero. Aquesta és una bona opció, amb un toc especial, gràcies al paté.
Sempre es pot prescindir i utilitzar els fetges del pollastre, que posaríem en el sofregit inicial.
Canelons de pollastre amb paté
Ingredients:
- 1 pollastre
- 1 cap d’all
- 2 fulles de llorer
- 2 nyores
- 4 tomàquets madurs
- 200 g de paté
- 250 g de beixamel
- 75 g de parmesà
- 1 manat de julivert
- Pasta de caneló
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Fem el sofregit amb els alls i la nyora. Quan l’all agafa color, afegim el pollastre trossejat i salpebrat.
Quan ha agafat color hi afegim la ceba picada i la sofregim. Quan està tendra, afegim el tomàquet a grills. Després, el llorer. Ho sofregim tot un parell de minuts i afegim el vi ranci. Pujem el foc perquè s’evapori l’alcohol.
Afegim el paté i deixem deu minuts més. Abans de retirar, afegim el julivert picat, remenem, apaguem, cobrim i deixem refredar.
Desossem el pollastre i ho barregem amb tota la resta. Descartem les pells, els osos i el llorer. Triturem bé. Coem la pasta i l’estenem sobre un drap.
Preparem la beixamel i la reservem.
Muntem els canelons i els anem col·locant en una safata de forn amb una capa de beixamel, els cobrim amb més beixamel, hi afegim el formatge ratllat i ho gratinem al forn.