Skip to content
Revista de Menja sa

Clúster Catalònia Gourmet2 min read

25 juny, 2015
Cluster Catalonia Gourmet

l Clúster Catalònia Gourmet ha celebrat la I Nit del Gourmet Català al Born Centre Cultural, un lloc històric per presentar “la Catalunya a través dels diferents productors que fan la matèria prima aplicant molta tècnica catalana”, ha explicat l’Albert Marimon, xef que va ser guardonat al 2013 com a millor cuiner de l’any al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Oli 100% ecològic

La festa és ben merescuda per part dels productors que elaboren productes de qualitat i renom. Aquest és el cas de l’oli Dama de laia, “l’únic 100% ecològic d’spaña”, diuen els seus productors, que s’obté gràcies a l’almàssera ecològica de “residus cero” que tenen a la finca, segons ha explicat la seva manager, Maria Badia Gimeno. l producte neix a partir d’oliveres centenàries de Xerta (Tarragona). ls seus productors compromesos amb el medi ambient, fan que “el nostre oli, a diferencia de l’arbequina, no perdi les propietats ràpidament i, per tant no es volàtil”.

L’arròs artesà Molí Rafelet data de 1935 i s’elabora de manera natural mitjançant un molí de fusta i pedra, l’únic que queda en funcionament. Aquest producte està envasat al buit i no porta conservants afegits i és l’arròs tradicional del Delta de l’bre que collen un petit grup de pagesos. Hi ha diferents varietats d’arròs: el bomba, l’ecològic, el marisma, carnaroli, sushi, gran reserva, les versions integrals, arròs melós, etc.

Melmelades consistents

La fageda ha estat present en aquesta jornada de festivitat per presentar un seguit de melmelades per maridar. Artesanals de naixement, aquests productes estan elaborats amb verdures i fruites de primera qualitat ja què la seva cocció és curta i permet crear una melmelada amb una textura consistent i més gustosa.

Les hamburgueses Natrus de la Vall d’en Bas, municipi de La Garrotxa, destaquen també per ser 100% naturals i artesanals. No contenen “ni sulfits, ni al·lergens”, remarca el propietari. Aquest producte s’obté en un entorn rural on els animals gaudeixen de la terra i el benestar alimentari, concretament, de cereals i farratges collits als camps de la zona.

“l llegat volcànic a cada gota” el posa el brollador de Sant Aniol, que sorgeix des de fa milers d’anys de la natura de La Garrotxa. Ha estat distingida com la millor aigua del món, en dues ocasions, amb el premi Superior Taste Award que otorga l’International Taste & Quality Institute.

La junta directiva del Clúster va premiar al programa de televisió “Collita pròpia” pel paper que juguen els mitjans en aquest sector. l guardó el va lliurar el conseller d’Ocupació i mpresa, Felip Puig.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies