
En un anterior article parlàvem de les propietats del codony i els seus beneficis. Però el millor de tot és provar-ho i gaudir-gastronòmicament. Per realitzar aquest codonyat casolà per Thermomix necessitarem:
Recepta de codonyat casolà amb Thermomix
Ingredients:
- 400 g de codonyat (pelat i sense llavors) tallat a trossos petits 3cm aprox.
- 300 g de sucre
- 1 llimona pelada (sense res de part blanca ni llavors)
Preparació de la recepta de codonyat casolà amb Thermomix:
1.- Posar en el got la llimona a trossos, el codony i el sucre. Triturar 30 seg/vel 5-10 progressivament. Amb ajuda de l’espàtula baixem la barreja al fons del got.
2.- Col·locar la cistelleta a sobre de la tapa en lloc del cubilete. Programar 30 min/100oC/vel 5. Novament amb l’espàtula baixem el contingut cap al fons.
3.- Col·locar la cistelleta un altre cop a sobre de la tapa i programar 15 min/100oC/vel 5.
4.- Una vegada acabat posem en un recipient i deixem refredar sense tapar durant 2h aprox.
5.- Transcorregut aquest temps guardem a la nevera (ben tapat), com a mínim 4h abans de servir.
Informació nutricional de tota la recepta:
Kcal: 1294 Kcal
Proteïna: 1,47 g
Hidrats de carboni: 321,4 g
Dels quals sucres: 321,4 g
Greixos: 0,28 g
Fibra: 16,32 g
Informació nutricional por 100 g de codonyat:
Kcal: 168 Kcal
Proteïna: 0,19 g
Hidrats de carboni: 41,7 g
Dels quals sucres: 41,7 g
Greixos: 0,03 g
Fibra: 2,11
*Ració de consum: 30 g

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.