Skip to content
Revista de Menja sa

Com fer la compra al supermercat sense perdre’t en el intent.3 min read

12 desembre, 2017
planificacio-compra

n moltes ocasions, un dels grans problemes dins d’una alimentació saludable, és no realitzar una organització adequada de molts aspectes de la nostra vida alimentària. Podem trobar des de la planificació de menús, seleccionar productes de temporada, valorar etiquetes nutricionals i sense cap dubte, planificar la compra de forma precisa.

Per què es tant important fer una bona planificació de la compra?

Una compra òptima ens garanteix que no seleccionem productes de baixa qualitat nutricional i que no ens beneficien a la nostra salut. Tots nosaltres som conscients de les estratègies de màrqueting de les grans superfícies i trobem que en molts casos les podríem titllar de gairebé manipuladores. n moltes ocasions, el primer que trobem en aquestes superfícies són productes molt temptadors, que només en primer contacte amb ells ja ens estan convidant a la compra. A més si hem de comprar en el hipotètic cas sabó, haurem de passar en moltes ocasions per seccions de brioxeria, xocolata i altres tipus, en els que tenim molts números de picar i comprar. Per una altra banda tenim la zona de caixes, zones de compra impulsiva amb snacks molt energètics i sense cap valor nutricional, això està planificat així perquè si no vas passar per la zona de temptacions, puguis endur-te com a mínim alguna cosa no saludable a casa.

Què hem de fer per realitzar una compra eficaç:

 1. n primera instància, planificar el nostre menú setmanal amb els seus ingredients i calcular el que necessitarem per poder realitzar-ho, d’aquesta manera tindrem una base sobre la que treballar.
 2. n segon lloc, fer un llistat de tot allò que necessitarem per realitzar el menú proposat. És important mirar el rebost abans d’anar a comprar per evitar el malbaratament.
 3. És recomanable comprar amb l’estòmac ple, doncs si anem després d’esmorzar o de dinar, podem reduir la compra impulsiva. També requereix una bona hidratació, doncs en ocasions es poden confondre set i gana i obtindrem el mateix resultat exposat amb anterioritat.
 4. Llegir etiquetes, és una cosa vital i el consell seria, que si no vols estar 4 hores de compres, que vagis seleccionant en cada compra que facis 2 o 3 productes per analitzar. D’aquesta manera estarem valorant més profundament si aquest aliment ha d’estar o no al nostre carret de la compra.
 5. No fiar-se de tot el que veiem com producte light, aquest pot ser un error important, doncs alguns productes light poden ser igual o pitjor que les versions originals. n moltes ocasions algunes empreses ho utilitzen com un moviment per apropar-se més aquells sectors més preocupats per la seva salut, fent-los caure en una trampa com a tal.
 6. Si vas a comprar al mercat, tens menys números de comprar aliments superflus.
 7. A més aliment sense etiquetes (verdures, hortalisses, fruites, arròs, pasta, patata, llegums…) millor. ls aliments que continguin més de 3 ingredients, hauríem de parar a valorar-los de forma adequada.

Sobretot, l’alimentació ha de ser una cosa per gaudir i saludable. És per això que un dels punts per treballar comenci amb la compra.

  T’ha agradat el nostre article?

  Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

  El teu email (obligatori)

  Aviso de cookies