Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Com tenir cura de l’alimentació amb el teletreball2 min read

A partir del confinament, les empreses han permès que certs tipus de feina permetin la flexibilitat laboral podent exercir el teletreball. Aquesta nova modalitat resta mobilitat comparat amb allò habitual així que és important adaptar la nostra dieta a aquesta situació per mantenir un bon estat de salut i millorar els nostres hàbits alimentaris, ja que disposem de més temps per planificar i cuinar els nostres àpats.

Consells per a una dieta equilibrada amb teletreball

 • És molt important que planifiquis els teus menjars setmanals per comprar i cuinar allò necessari. Cal establir un horari dels àpats fent 4-5 àpats repartits al llarg del dia. Podeu consultar un exemple de menú setmanal.
 • És vital mantenir una bona hidratació garantint 1,8-2 L de líquids al dia preferint l’aigua d’aixeta com a font principal d’hidratació. També es pot combinar amb la ingesta de vins, infusions i te evitant la ingesta de refrescos i begudes alcohòliques.
 • Pren com a mínim 3 racions de fruita i 2 racions de verdura al dia per assegurar la ingesta de fibra.
 • També es recomana preferir cereals integrals (arròs, pa i pasta integral) i llegums per assegurar la ingesta de fibra que millora el trànsit intestinal i provoca més sensació de sacietat.
 • S’aconsella reduir la ingesta de productes energèticament densos prioritzant els productes lactis semidesnatats. Tria carn magra (pollastre, gall dindi, conill, etc.) limitant el consum de carn vermella (porc, vedella, xai, etc) i evitant la ingesta d’embotits i embotits.
 • Prepara menjars lleugers prioritzant les tècniques culinàries com planxa, forn, papillota, bullit, sopes, cremes i rostit reduint els fregits i arrebossats, sobretot si has de teletreballar després de dinar. Fes servir oli d’oliva sempre per cuinar i amanir.

Finalment, fa pauses per fer estiraments, meditació o simplement per prendre aigua o una infusió, evitant picar entre hores. També és vital respectar les hores de son. És molt important que escoltis els teus senyals de gana i sacietat.

  T’ha agradat el nostre article?

  Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

  El teu email (obligatori)

  Aviso de cookies