Skip to content
Revista de Menja sa

Crema Catalana pel dia de Sant Josep2 min read

17 març, 2011

Aprofitant que s’aproxima el dia del pare t’animem a que facis aquestes postres amb els teus fills com a regal ja que, qui es resisteix a unes postres ben bones fetes amb tot l’amor d’un fill?

Crema Catalana (recepta del Corpus Culinari Català)

Ingredients per 8 racions:

  • 1litre de llet
  • 1 branca de canyella
  • 1 tros de pell de llimona
  • 200g de sucre
  • 8 rovells d’ou
  • 25g de midó

Elaboració:

  1. Separa un got de llet i posa la resta en una cassola a foc mig amb la canyella i la pell de llimona fins que arrenqui el bull, deixa-ho coure durant 2 minuts. Passat aquest temps apaga el foc i retira la branqueta de canyella i la pell de llimona.
  2. Mentrestant en un bol barreja els rovells d’ou amb el sucre, fins que tingui un color blanquinós.
  3. En el got de llet reservat, afegeix el midó i barreja-ho bé fins que es dissolgui i procura que no quedin grumolls.
  4. A continuació, incorpora la barreja dels rovells amb el sucre,  i tot seguit el midó dissolt en la llet, a la cassola amb la llet que has fet bullir inicialment.
  5. Posa-ho al foc i amb un batedor tan manual com elèctric, remena-ho fins que arrenqui el bull.
  6. Tot seguit retira-ho del foc i posa-ho en cassoletes individuals i deixa-la refredar.

Truc:

Si no vols posar sucre cremat per sobre, un cop que has abocat la barreja en els recipients, cobreix-ho amb film transparent perquè no es faci crosta.

Consell:

Es pot servir acompanyat d’una galeta o un carquinyoli.

Amb les vostres indicacions i vigilància, els vostres fills poden ajudar-vos a fer la recepta. Feu de la cuina un joc per els vostres fills.

Valoració nutricional per 1 ració:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 230,1 7,1 33,03 7,3 0 67,3 183,4
%RDA 12% 9% 12% 11% 0,9% 3% 61%

* Las RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

Comentari dietètic:

Aquestes postres cal prendre-les amb moderació, ja que són riques en colesterol, per la quantitat de rovells d’ou i la llet sencera, i riques en sucres. En el cas de lespersones que pateixin hipercolesterolèmia poden elaborar-les amb llet desnatada, però tot i així caldrà prendre-les de forma moderada. En persones amb diabetis o que hagin de controlar el pes poden substituir a més a més el sucre per educlorants.

És recomanable menjar la crema catalana per postres del dinar i procurar que aquest sigui lleuger i no pas copiós tot evitant utilitzar coccions molt greixoses.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies