Aprofitant que s’aproxima el dia del pare t’animem a que facis aquestes postres amb els teus fills com a regal ja que, qui es resisteix a unes postres ben bones fetes amb tot l’amor d’un fill?
Crema Catalana (recepta del Corpus Culinari Català)
Ingredients per 8 racions:
-
1litre de llet
-
1 branca de canyella
-
1 tros de pell de llimona
-
200g de sucre
-
8 rovells d’ou
-
25g de midó
Elaboració:
-
Separa un got de llet i posa la resta en una cassola a foc mig amb la canyella i la pell de llimona fins que arrenqui el bull, deixa-ho coure durant 2 minuts. Passat aquest temps apaga el foc i retira la branqueta de canyella i la pell de llimona.
-
Mentrestant en un bol barreja els rovells d’ou amb el sucre, fins que tingui un color blanquinós.
-
En el got de llet reservat, afegeix el midó i barreja-ho bé fins que es dissolgui i procura que no quedin grumolls.
-
A continuació, incorpora la barreja dels rovells amb el sucre, i tot seguit el midó dissolt en la llet, a la cassola amb la llet que has fet bullir inicialment.
-
Posa-ho al foc i amb un batedor tan manual com elèctric, remena-ho fins que arrenqui el bull.
-
Tot seguit retira-ho del foc i posa-ho en cassoletes individuals i deixa-la refredar.
Truc:
Si no vols posar sucre cremat per sobre, un cop que has abocat la barreja en els recipients, cobreix-ho amb film transparent perquè no es faci crosta.
Consell:
Es pot servir acompanyat d’una galeta o un carquinyoli.
Amb les vostres indicacions i vigilància, els vostres fills poden ajudar-vos a fer la recepta. Feu de la cuina un joc per els vostres fills.
Valoració nutricional per 1 ració:
Taula nutricional | Energia (Kcal) |
Proteïnes (g) |
Hidrats de Carboni (g) |
Greixos (g) |
Fibra (g) |
Sodi (mg) |
Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 230,1 | 7,1 | 33,03 | 7,3 | 0 | 67,3 | 183,4 |
%RDA | 12% | 9% | 12% | 11% | 0,9% | 3% | 61% |
* Las RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.
Comentari dietètic:
Aquestes postres cal prendre-les amb moderació, ja que són riques en colesterol, per la quantitat de rovells d’ou i la llet sencera, i riques en sucres. En el cas de lespersones que pateixin hipercolesterolèmia poden elaborar-les amb llet desnatada, però tot i així caldrà prendre-les de forma moderada. En persones amb diabetis o que hagin de controlar el pes poden substituir a més a més el sucre per educlorants.
És recomanable menjar la crema catalana per postres del dinar i procurar que aquest sigui lleuger i no pas copiós tot evitant utilitzar coccions molt greixoses.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.