
La carbassa és una verdura amb un baix aport calòric però rica en fibra i en provitamina A. Per a realitzar la crema de cabassa necessitem:
Recepta de crema de carbassa amb roquefort i crostons de pa
Ingredients per 4 persones:
- 1 carbassa mitjana (d’uns 800 g)
- 1 got de llet semidesnatada
- 1 ceba mitjana
- 2 patates mitjanes
- 2 cullerades soperes de formatge rocafort
- Un grapat de rostes de pa torrat
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal i pebre blanc
Preparació de la recepta de crema de carbassa amb roquefort i crostons de pa:
- Pela la carbassa i les patates i talla-les a trossos petits.
- Pela, pica i fes suar la ceba en una olla amb les dues cullerades d’oli. Quan agafi color blanc, afegeix la patata i la carbassa tallades.
- Incorpora la llet i la sal i acaba de cobrir les verdures i la patata amb aigua.
- Cou a foc lent fins que les verdures i la patata siguin cuites.
- Para el foc, i a la mateixa olla, tritura fins a obtenir la consistència de crema. Afegeix una miqueta de pebre i remou.
- Serveix la crema calenta en plats de sopa i guarneix amb els rostes de pa i trossets de formatge roquefort.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).