Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Recepta de crema freda de tomàquet amb remolatxa i formatge feta

menu setmanal equilibrat

A l’estiu venen especialment de gust les cremes fredes, un primer plat molt refrescant per als dies més calorosos. Són plats molt coneguts i típics de l’estiu el gaspatxo, la vichyssoise o la sopa de meló, però n’hi ha d’altres de molt originals, suaus i vistosos, com el que us presentem avui.

Aquesta crema combina una hortalissa de temporada, el tomàquet, amb remolatxa cuita i formatge feta i dóna com a resultat una crema diferent a les que coneixem.

Recepta de crema freda de tomàquet amb remolatxa i formatge feta

Ingredients per a 4 persones:

  • ½ kg de remolatxa cuita
  • ½  kg de tomàquet madur
  • 1 gra d’all
  • 100 g de formatge Feta
  • Brots d’alfals per decorar
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

Preparació de la recepta de crema freda de tomàquet amb remolatxa i formatge feta:

  • Escalda els tomàquets i pela’ls.
  • Talla els tomàquets pelats i la remolatxa a daus, i tritura-ho tot juntament amb l’all i l’oli d’oliva.
  • Passa-ho pel colador xinès.
  • Salpebra al gust i deixa refredar a la nevera fins al moment de servir.
  • Quan la serveixis decora-la amb uns daus de formatge feta i uns brots d’alfals.

Valoració nutricional per a una persona:

Taula nutricionalEnergia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional2256,612,515,34,210,723,75
%RDA11%9%5%23%16,8%54%1%

* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per a una dieta equilibrada per a un adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

Aquest plat és baix en colesterol i si es fa servir un formatge desnatat serà molt més baix en greix i per tant apte per a aquelles persones que segueixen una dieta de control de pes o pateixen hipercolesterolèmia. El seu contingut en antioxidants, com els flavonoides de la remolatxa o el licopè i la vitamina C del tomàquet el fan apte per als malalts cardiovasculars si utilitzem formatge baix en greix i sal. Les persones amb nivells baixos de ferro poden aprofitar les propietats antianèmiques de la remolatxa.

Els hipertensos poden substituir el formatge per llet desnatada per rebaixar el contingut de sal. Els diabètics el poden adaptar reduint al mínim la quantitat de remolatxa, ja que porta molt de sucre. Al no contenir gluten és un plat apte per a celíacs, i gràcies a l’elevat contingut de fibra, pot ser d’ajuda per a les persones amb restrenyiment. Els components del tomàquet protegeixen, a més, del càncer de pròstata.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies