Recepta fàcil i saludable per a un bon segon plat. L’ou, pernil de gla i oli d’oliva contenen àcids grassos insaturats recomenats en una alimentació saludable.
Ingredients per 4 persones:
Per fer la crep:
- 1 Ou
- 125g de Farina
- 1 got de Llet desnatada
Per fer el farcit:
- 4 ous
- 120g de Pernil Ibèric de Gla
- 1 ceba grossa
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Per fer l’oli de tòfona:
- Oli d’oliva verge extra
- Tòfona en conserva
Preparació:
- Talla la ceba en juliana i confita-la en una paella a foc baix amb oli d’oliva verge extra.
- Mentre es confita la ceba prepara l’oli de tòfona perquè necessita reposar, tot rallant una tòfona petita amb 40ml d’oli d’oliva verge extra. Deixa reposar a la nevera.
- Fes les creps barrejant tots els ingredients (farina, llet i ou) amb la batedora, i cuinant-les en una paella pintada amb oli. Reserva-les
- A continuació prepara els ous poché. Posa a bullir aigua en una olla. Retalla un quadrat gran de paper film i folra una tassa. Al centre posa-hi un ou sense closca. Fes un saquet procurant treure tot l’aire i lliga amb fil de cuina. Repeteix el mateix procés amb els altres 3 ous. A continuació posa els saquets dins l’aigua bullint. Retira passats uns 4 minuts i reserva
- Agafa 4 recipients tipus mini cocotte i cobreix-los amb cadascuna de les creps tal i com ho veus a la fotografia
- Cobreix les parets de la crep amb el pernil ibèric de gla
- Al centre posa-hi l’ou poché que ja hauràs tret de dins el paquetet, reparteix la ceba confitada per sobre i acaba-ho amb l’oli de tòfona
Suggeriments: Abans de servir la crep pots posar-la uns minuts al forn. Si ho prefereixes pots fer l’ou a la planxa.
Valoració nutricional per ració:
Taula nutricional | Energia (Kcal) |
Proteïnes (g) |
Hidrats de Carboni (g) |
Greixos (g) |
Fibra (g) |
Sodi (mg) |
Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 349 | 22,25 | 31,25 | 15 | 2,75 | 801,75 | 274 |
%RDA | 17% | 30% | 11% | 23% | 11% | 34,3% | 91% |
* les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a una altra.
Comentari dietètic:
Aquest plat és molt complert pel que fa a les proteïnes, que ens vindran del pernil i de l’ou. Proteïnes d’elevat valor biològic, és a dir que ens aporta tots el aminoàcids essencials i en quantitats suficients.
Tot i tractar-se de productes d’origen animal, tant l’ou com el pernil contenen àcids grassos insaturats, els quals se sumen als que conté l’oli d’oliva, i que estan recomanats dins d’una dieta equilibrada.
Els hidrats de carboni ens els aporten els creps, fets amb farina, que contribuiran a incrementar el contingut energètic d’aquest plat. A més a més de la fibra, que ja suposa un 11% de tota la que necessitem en un sol dia, i que podem incrementar utilitzant farina integral.
Aquesta recepta és ideal per presentar-la com a segon plat, acompanyant-la d’una bona amanida d’hortalisses fresques i de temporada. Menú que podem completar de forma equilibrada amb unes postres a base de fruita fresca, en forma de broqueta o de macedònia.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.