Skip to content
Revista de Menja sa
Ous

Crep d’ou poché amb Pernil Ibèric de Gla i oli de tòfona3 min read

21 novembre, 2013

Recepta fàcil i saludable per a un bon segon plat. L’ou, pernil de gla i oli d’oliva contenen àcids grassos insaturats recomenats en una alimentació saludable.

Ingredients per 4 persones:

Per fer la crep:

  • 1 Ou
  • 125g de Farina
  • 1 got de Llet desnatada

Per fer el  farcit:

  • 4 ous
  • 120g de Pernil Ibèric de Gla
  • 1 ceba grossa
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Per fer l’oli de tòfona:

  • Oli d’oliva verge extra
  • Tòfona en conserva

 Preparació:

  1. Talla la ceba en juliana i confita-la en una paella a foc baix amb oli d’oliva verge extra.
  2. Mentre es confita la ceba prepara l’oli de tòfona perquè necessita reposar, tot rallant una tòfona petita amb 40ml d’oli d’oliva verge extra. Deixa reposar a la nevera.
  3. Fes les creps barrejant tots els ingredients (farina, llet i ou) amb la batedora, i cuinant-les en una paella pintada amb oli. Reserva-les
  4. A continuació prepara els ous poché. Posa a bullir aigua en una olla. Retalla un quadrat gran de paper film i folra una tassa. Al centre posa-hi un ou sense closca. Fes un saquet procurant treure tot l’aire i lliga amb fil de cuina. Repeteix el mateix procés amb els altres 3 ous. A continuació posa els saquets dins l’aigua bullint. Retira passats uns 4 minuts i reserva
  5. Agafa 4 recipients tipus mini cocotte i cobreix-los amb cadascuna de les creps tal i com ho veus a la fotografia
  6. Cobreix les parets de la crep amb el pernil ibèric de gla
  7. Al centre posa-hi l’ou poché que ja hauràs tret de dins el paquetet, reparteix la ceba confitada per sobre i acaba-ho amb l’oli de tòfona

Suggeriments: Abans de servir la crep pots posar-la uns minuts al forn. Si ho prefereixes pots fer l’ou a la planxa.

Valoració nutricional per ració:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 349 22,25 31,25 15 2,75 801,75 274
%RDA 17% 30% 11% 23% 11% 34,3% 91%

* les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a una altra.

Comentari dietètic:

Aquest plat és molt complert pel que fa a les proteïnes, que ens vindran del pernil i de l’ou. Proteïnes d’elevat valor biològic, és a dir que ens aporta tots el aminoàcids essencials i en quantitats suficients.

Tot i tractar-se de productes d’origen animal, tant l’ou com el pernil contenen àcids grassos insaturats, els quals se sumen als que conté l’oli d’oliva, i que estan recomanats dins d’una dieta equilibrada.

Els hidrats de carboni ens els aporten els creps, fets amb farina, que contribuiran a incrementar el contingut energètic d’aquest plat. A més a més de la fibra, que ja suposa un 11% de tota la que necessitem en un sol dia, i que podem incrementar utilitzant farina integral.

Aquesta recepta és ideal per presentar-la com a segon plat, acompanyant-la d’una bona amanida d’hortalisses fresques i de temporada. Menú que podem completar de forma equilibrada amb unes postres a base de fruita fresca, en forma de broqueta o de macedònia.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Related Posts

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà.

    Aviso de cookies