Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Restaurants de Barcelona: Cuina flexitariana amb FLAX&KALE

FLAX&KALE

La cuina flexitariana

La disciplina és una de les màximes d’els qui han decidit consagrar­se davant el vegetarianisme, però no tot ha de ser tan estricte. Potser per això, les opcions flexitarianes estan creixent en capitals globals com Londres, Los Angeles, Nova York, Sant Francisco, Buenos Aires o Barcelona. L’essència d’aquesta manera d’alimentar­se es resumeix en la regla del 80­20%, tot un exemple de vida saludable. El 80% de les ingestes d’aliments són a força de vegetals i un 20% una mica més flexibles amb incursions en els làctics, el peix i fins­i­tot les carns. Aquesta norma pot aplicar­se també pels qui no desitgen viure sent vegans: cuidem l’alimentació en el 80% dels àpats i deixem el cap de setmana per donar­nos algun capritx, un gaudi del paladar que justament pot ser flexitarià.

El restaurant Flax&kale

Els propietaris del restaurant Teresa Carles van veure clara l’oportunitat d’ampliar la seva oferta vegetariana amb un establiment una mica més dúctil pel que fa al règim alimentari. Per això van engegar el projecte Flax&Kale, on la carta és eminentment vegetal, farcida dels anomenats “súper­aliments” com eix culinàri per tal de fer créixer la base d’els qui desitgen viure healthy. Una combinació de productes frescos, verds, cuina lenta i cocció raw han servit per dinamitzar un lluminós local a la frontera entre el Ciutat Vella i l’Eixample, en ple cor de Barcelona.

FLAX&KALE

L’entrada al Flax&Kale ens dóna moltes pistes de l’experiència que viurem: els sucs verds constitueixen un bon començament i són, de fet, una via més de negoci pensada per els qui estan de pas i volen aprofitar les fortaleses dels aliments rics en vitamines, antioxidants i fibra en forma d’aperitiu, pica­pica o berenar suggeridor i excel·lents companys de viatge de les kale xips, la verdura de moda. Per als lectors que no estiguin familiaritzats amb aquesta denominació, se sentiran alleujats en sentir que en realitat estem prenent col arrissades deshidratades en forma d’aperitiu fregit sense oli. I és que en aquest local s’enorgulleixen de ser una de les poques cuines de Barcelona sense fregidora… perquè aquí, poques coses són el que semblen: l’arròs negre no té tinta sinó all negre i la sèpia que l’acompanya no és sèpia: tot són proteïnes vegetals i flors per a un plat que veritablement sorprèn pel seu intens sabor i el seu artifici que emula el plat mariner. L’arròs, això sí, és arròs; i del bo… i l’all i oli, d’algues.

FLAX&KALE

La carta del Flax&Kale està plena de sorpreses i vitamines. El peix que aquí se serveix és tot blau per guanyar Omega 3, la pasta és casolana i molts ingredients es preparen a menys de 45 graus (cuina raw, o en cru) perquè no es perdi cap de les seves propietats amb l’objectiu de sorprendre als comensals amb una lassanya a base de verdures, sense pasta fresca ni seca i un contrast entre tebi i fred que es desfà a la boca i conquista la vista amb la corona de flors d’intens color que culmina la presentació d’aquest petit hort pastat sota capes de formatge d’anacards i macadàmia.

FLAX&KALE

Els alts sostres d’aquest restaurant vidriós ens descobreixen una gegantesca nevera de vidre que cobreix tot l’altell del lloc, dipòsit del què ens espera a la taula: melons, enciams, flors, herbes, hortalisses i tot tipus de productes de l’hort… al terrat, els lavabos, sales de reunions i cursos de cuina i el seu propi hort urbà. Per postres: un pastís de xocolata que no porta ni ou, ni farina ni res del que porten els pastissos. El secret? Està davant de nosaltres, en l’enrenou d’una de les cuines més saludables
de la ciutat.

FLAX&KALE

Fitxa tècnica del restaurant Flax&Kale:

Restaurant: Flax&Kale
Tipus de cuina: Flexitariana
Direcció: Carrer de Tallers, 74 (Barcelona)
Preu mig: 30 €
Web: https://flaxandkale.com/
Reserves: 933 17 56 64

Propostes similars:

Teresa Carles: http://teresacarles.com/
Rhe Juice House: http://thejuicehouse.es/
Organic’s: http://organicsbcn.com/
Kru: http://www.espaikru.com/

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies