Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

El Celler de Can Roca torna a ser el millor restaurant del món3 min read

el celler de can roca

l millor restaurant del món torna a ser català. l Celler de Can Roca recupera la condició de número u global, segons la revista especialitzada ‘Restaurant’, la mateixa posició que va ocupar fa dos anys, el 2013, després que l’any passat el restaurant danès Noma, de René Redzepi, li prengués la categoria per deixar-lo en el segon lloc del podi.

La proposta innovadora que lideren els tres germans Roca a Girona torna a imposar-se en la llista de la coneguda revista anglesa, gràcies a la col·laboració i el perfecte maridatge de tres talents d’alta cuina. n Joan, al capdavant de la cuina, en Josep com sommelier i en Jordi, encarregat dels plats dolços, pels que l’any passat ja va obtenir el reconeixement al millor reboster del planeta, formen un equip imparable que ha sabut aixecar un restaurant tradicional fins a la categoria de mític i portar al cim dels fogons, el primer lloc en la llista elaborada per la revista ‘Restaurant’.

l Celler de can Roca, amb els seus 25 anys d’història, neix del cor d’una família forjada en els fogons. La passió per la cuina que senten els germans Roca va començar a forjar-se a Can Roca, l’establiment que els seus pares regentaven a Taialà, un barri als afores de Girona. Allà van créixer, enmig de l’enrenou de plats, olles i clients. l bar era la seva sala d’estar, el paisatge on jugaven, feien els deures escolars, miraven la televisió, … alhora que, des de la cuina, sorgien aromes dels guisats de la seva mare.

Amb aquest bagatge, els tres germans lideren ara un restaurant 100% free style, de cuina en llibertat, compromesa amb l’avantguarda creativa, però que no renuncia a la memòria de les generacions d’avantpassats de la família. l compromís del Celler de Can Roca amb la cuina casolana i amb l’avantguarda, a més de la seva vinculació amb el més pur estil acadèmic après a l’escola d’Hostaleria de Girona, ha fet de la seva proposta gastronòmica una defensa del diàleg permanent entre la tradició , la tècnica i la innovació.

Però no només els germans Roca representen a la cuina catalana en aquesta edició, atès que Albert Adrià, el fins ara etern germà, ha rebut el premi al millor pastisser de l’any i ha aconseguit que el restaurant Tickets que regenta a Barcelona irrompi en la part més alta de la llista fins situar-se en el lloc 42.

De la resta de restaurants, hi ha altres establiments espanyols reconeguts. s tracta de sis més entre els 50 elegits per a la llista. A saber: Andoni Luis Aduriz amb el seu restaurant Mugaritz, està al número 6; Arzak ha baixat al lloc 17; la graella txebarri de Bittor Arguinzoniz passa des de la plaça 34 a la 13; el local biscaí Azurmendi se situa en el lloc 19, amb neko Atxa al capdavant, i el nombre 39 correspon a l’establiment de Quique Dacosta a Dénia. Queda clar que la cuina basca és l’altra gran protagonista de la classificació, en sumar 5 propostes gastronòmiques entre els primers 50 millors restaurants.

Quant a la resta d’establiments escollits per configurar la famosa llista, en segon lloc s’erigeix ​​l’Osteria Francescana, amb el mestratge de Massimo Bottura al capdavant; i en tercer lloc, el restaurant que va arrabassar el títol als germans Roca en l’edició anterior, el Noma. n aquesta edició de la llista, els restaurants llatinoamericans han guanyat presència i reconeixement, fins col·locar-se tres peruans, tres mexicans, dos brasilers i un xilè, entre els locals de més prestigi del planeta.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies