Skip to content
Revista de Menja sa

Ensaladilla rusa2 min read

8 maig, 2020
ensaladilla rusa

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 pastanagues
  • 3 patates petites
  • 150 g de mongeta verda rodona fresca o congelada (si és congelada que estigui tallada i no sencera)
  • 150 g de pèsols frescos o congelats
  • 4 pebrots de l’piquillo
  • 3 llaunes de tonyina en oli d’oliva
  • 3 ous durs
  • 2 llaunes petites d’olives farcides
  • Sal
  • Aigua

Per a fer la lactonesa:

  • 150 ml de llet sencera
  • 300 ml d’oli d’AOVE (si voleu un gust més suau, utilitzeu oli d’oliva suau)
  • Una culleradeta de sal
  • Una culleradeta de vinagre

Pas a pas:

1- Posem a coure els ous en aigua bullint durant 10 minuts i els deixem refredar.
2- Rentem i pelem les pastanagues i les patates i les tallem a daus petits, tots de la mateixa mida.
3- Si la mongeta verda és fresca la rentem, li traiem les puntes i la tallem de la mateixa mida que la patata i la pastanaga.
4- Coem totes les verdures a el vapor aproximadament durant 20 minuts, i un cop cuites, les passem a un bol gran amb aigua i gel.
5- Un cop fredes les colem i reservem.
6- Piquem els ous, els pebrots i les olives, reservant 1 rovell i un pebrot tallat a tires per decorar.
7- Ho barregem tot amb la verdura reservada i amb la tonyina escorreguda i esmicolada i posem a refredar a la nevera.
8- Preparem la lactonesa en un got alt, posant primer només 1 dit de llet i la sal; posem a batedora al fons del vas i, sense aixecar-la, vam començar a batre mínima velocitat i anem afegint l’oli. Quan hagi emulsionat aixequem suaument la batedora i ja podem anar afegint més llet i més oli a poc a poc fins a haver utilitzat tota la llet i tot l’oli. Al final de tot afegim el vinagre i vam batre per última vegada.
9- Posem a refredar la maionesa a la nevera (o al congelador si tenim pressa), i un cop freda ja la podem barrejar amb l’ensalada. És molt important que tant l’ensalada com la maionesa estiguin fredes a l’hora de barrejar-les per disminuir riscos de contaminació.
10- Un cop tot barrejat ho passem a una font per servir, decorem amb el rovell esmicolat i les tires de pebrot del piquillo i ja podem servir.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies