Incorporem a l’estofat de vedella el moniato. Per realitzar l’estofat de vedella amb bolets i moniato necessitarem:
Ingredients:
- 650-700 g de vedella per guisar
- Oli d ‘oliva verge extra
- sal
- 1 escalunya
- 350 g de vi blanc sec
- 1 c/c de canyella en pols en polvo
- 1 c/c de gingebre en pols
- 2 baies de pebre de Jamaica
- 1 c/c de comí en pols
- 1/2 c/c de pimentón de la Vera
- 300 g de moniato
- 300 g de bolets de temporada
- 200 g de caldo de carn (o de verdures)
- 3 c/s de pinyons
- 1/2 c/c de sàlvia
Preparació:
- Tallar la carn a daus.
- Pelar i picar l’escalunya en ploma.
- Posar en una cassola amb oli al foc, quan estigui calent incorporem la vedella salpebrada al gust. La daurem a foc viu. A continuació afegim l’escalunya i deixem que s’estovi.
- A continuació incorporar el vi blanc, la canyella, el gingebre, el pebre de Jamaica mòlt, el comí i el pimentón de la Vera.
- Deixar coure a foc lent durant una hora i mitja o fins que la carn estigui tendra.
- Netejar els bolets i si són grans els tallem.
- Incorporar el moniato, els bolets i el caldo.
- Cuinar fins que el moniato estigui tendre i reservem.
- A l’hora de servir torrar en una paella pinyols a temperatura moderada.
- Incorporar al plat els pinyons i la sàlvia picada.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.