Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Estofat de Vedella

Tradicional recepta de l’estofat de vedella.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 ceba
  • 800 gr de carn de vedella per estofar tallada a daus
  • 4 cullerades de tomàquet triturat
  • 4 patates
  • llorer
  • Oli d’oliva
  • 100 cl de Vi blanc
  • Sal
  • Aigua

Preparació:

  1. Pela i pica molt fina la ceba
  2. Sofregeix-la en una cassola amb una mica d’oli
  3. Quan la ceba sigui rossa aboca-hi el vi, deixa reduir i afegeix les 4 cullerades de tomàquet
  4. Afegeix-hi la carn i rosseja una mica tot remenant amb una cullera de fusta
  5. Aboca-hi l’aigua ja calenta perquè arrenqui el bull ràpidament, i afegeix-hi una fulla de llorer
  6. Pela una patata i, quan l’aigua ja bulli, aboca-la a la cassola esqueixant-la en talls molt petits. S’anirà desfent i espessirà el suc de l’estofat
  7. Deixa-ho bullir a poc a poc durant 1 hora.
  8. Pela les altres patates i afegeix-les a la cassola esqueixant-les en talls més o menys de la mateixa mida
  9. Quan les patates siguin cuites l’estofat ja serà llest

Valor nutricional per ració:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 429 43,2 15,6 21,1 1,3 160 118
%RDA 17% 58% 5% 38% 5% 32% 39%

* les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a una altra.

Si vols pots afegir un grapat de pèsols en el mateix moment que poses a coure les patates.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies