
Avui presentem Falàfel amb salsa blanca. Conec veritables apassionats pel falàfel. Molts entre els vegetarians. És un plat nutritiu i molt saborós. Pocs s’aventuren amb la seva preparació. Hi ha qui ho fa amb el cigró cuit, però perd tota la seva gràcia, ja que la seva principal peculiaritat és el cruixent. És una d’aquelles receptes que, almenys un cop, un ha de provar a casa.
Falàfel amb salsa blanca
Ingredients per falàfel: |
Ingredients salsa tahini o blanca: |
|
|
Instruccions:
Per fer el falàfel, barregem la ceba, el julivert, el coriandre fresc, el bitxo fresc i els alls tot ben picat. Afegim les espècies i barregem bé.
Posem els cigrons, que han estat en remull 24 hores, en el got de la batedora, afegim la barreja que hem fet i amanim amb oli, pebre i sal. Ho triturem, sense que arribi a ser un puré. Ho posem en un bol, cobrim amb paper film i ho deixem a la nevera una hora.
Barregem el llevat amb una mica d’aigua i, passada l’hora, ho barregem tot bé.
Formem les boles pressionant sense esprémer, amb delicadesa i les fregim en tandes en abundant oli que ha d’estar calent al principi i després a foc mitjà, atès que el falàfel triga bastant en fer-se, uns cinc minuts si està totalment cobert per oli.