Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Falàfel amb salsa blanca2 min read

Falàfel amb salsa blanca
Avui presentem Falàfel amb salsa blanca. Conec veritables apassionats pel falàfel. Molts entre els vegetarians. És un plat nutritiu i molt saborós. Pocs s’aventuren amb la seva preparació. Hi ha qui ho fa amb el cigró cuit, però perd tota la seva gràcia, ja que la seva principal peculiaritat és el cruixent. És una d’aquelles receptes que, almenys un cop, un ha de provar a casa.

Falàfel amb salsa blanca

Ingredients per falàfel:

Ingredients salsa tahini o blanca:

  • ½ kg de cigrons en remull
  • 1 ceba petita
  • 4 grans d’all
  • 1 bitxo fresca
  • 1 manat de julivert
  • 1 manat de coriandre
  • 1 culleradeta de coriandre
  • 1 culleradeta de pebre
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de llevat
  • 2 cullerades de farina
  • Oli per a fregir
  • Sal
  • 200 g de iogurt grec
  • 50 g tahini
  • 1 gra d’all picat
  • 1 suc de ½ llimona
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre blanc
  • Sal
  Falafel amb salsa blanca
  Instruccions:
Per fer el falàfel, barregem la ceba, el julivert, el coriandre fresc, el bitxo fresc i els alls tot ben picat. Afegim les espècies i barregem bé.
Posem els cigrons, que han estat en remull 24 hores, en el got de la batedora, afegim la barreja que hem fet i amanim amb oli, pebre i sal. Ho triturem, sense que arribi a ser un puré. Ho posem en un bol, cobrim amb paper film i ho deixem a la nevera una hora.
Barregem el llevat amb una mica d’aigua i, passada l’hora, ho barregem tot bé.
Formem les boles pressionant sense esprémer, amb delicadesa i les fregim en tandes en abundant oli que ha d’estar calent al principi i després a foc mitjà, atès que el falàfel triga bastant en fer-se, uns cinc minuts si està totalment cobert per oli.
Per la salsa, barregem en un bol tots els ingredients i els lliguem bé. Servim per acompanyar el falàfel.Falàfel amb salsa blanca

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies