Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

FODMAP llista completa. Dieta FODMAP menú setmanal

Aliments FODMAP

En determinats pacients amb patologies gastrointestinals s’ha observat que fent-li una dieta baixa a FODMAP (DRF), sigles de Oligosacàrids, Disacàrids, Monosacàrids i (And) Polialcohols), hi ha una resposta de millora. La DRF consisteix en:

1- Una primera etapa de restricció dels FODMAP (de 6 a 8 setmanes). Aquí hi ha restricció total dels FODMAP per poder alleujar símptomes.

2- Després, en una segona fase, s’anirà reintroduint de mica en mica els aliments rics a FODMAP, primerament els d’un tipus determinat i s’augmentaran a poc a poc les quantitats per comprovar la tolerància tant quantitativa com qualitativament i després un altre tipus de FODMAP i així repetint el mateix amb la resta.

FODMAP llista completa

GRUPS D’ALIMENTSELEVAT CONTINGUT FODMAPFODMAP PRESENTBAIX CONTINGUT FODMAP
LACTISCrema de llet, gelat de crema de llet, formatges tous i iogurtLactosaLlet sense lactosa, formatge camembert, txeddar, mozzarella de cabra.
FRUITESAmetlla, castanya, caqui, pruna dessecada, dàtil, magrana, figa, mango, poma, pera, festuc, síndria.Excés de fructosa, oligosacàrids i polialcoholsNabiu, avellana, banana, gerds, kiwi, macadàmia, mandarina, cacauet, mora, taronja, nou, chía, carbassa
VEGETALSAll, api, batata, bròquil, carbassa, ceba, coliflor, porro, remolatxa, bolets…Oligosacàrids i polialcoholsBleda, alfals, albergínia, espinacs, fonoll, enciam, llimona, llima, nap, cogombre…
CEREALSBlat, sègol, ordi i amarant (i derivats)OligosacàridsLliures de gluten, midó de blat de moro, civada, arròs, blat de moro, melca, quinoa, mill
LLEGUMSCigron, llentia, mongeta, soja.OligosacàridsTofu
DOLÇOSEdulcorants que acaben en -olExcés de fructosa i polialcoholsSucre i edulcorants que no acaben en -ol
BEGUDESBeguda de soja, sucs industrialitzats, rom vi blanc —Beguda d’arròs, civada, avellana, vi negre, wisky, cervesa.
GREIXOS —Oli de canola, oliva, gira-sol…

Dieta FODMAP menú semanal


A continuació et proporcionem un exemple de menú setmanal per a dieta baixa a fodmap:

Dieta FODMAP personalitzada

Si vols saber més sobre la Dieta FODMAP o bé necessites una dieta baixa a FODMAP personalitzada et recomanem anar a un nutricionista.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies