Skip to content
Revista de Menja sa

Fonoll al forn amb parmesà vega1 min read

23 setembre, 2020
fonoll forn parmesa vega

A l’article sobre el fonoll et parlem de totes les seves propietats nutricionals i beneficis. En aquesta recepta t’ensenyem una forma de menjar-lo. Per fer el fonoll al forn amb parmesà vegà necessitarem:

Ingredients per a 4 persones:

  • 5 cabdells de fonoll
  • 100g de formatge parmesà vegà
  • 100ml de lletvegetal
  • 20g de farina d’espelta blanca
  • Mantega vegana
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 fulla de llorer
  • 1 pessic de pebre roig
  • Pebre negre en gra i sal

Preparació:

  1. Agafem el fonoll i li retirem la part verda i la capa externa. Ho tallem a quarts, eliminem el tall central i la làmina.
  2. En una olla amb aigua i sal, escaldem 2 o 3 minuts. A continuació ho passem per aigua freda per a que es refredi, ho escorem i ho col•loquem en una safata de forn untada amb oli.
  3. Anem ara a preparar la beixamel. Per a fer-ho, fonem la mantega en un cassó amb una mica d’oli. Afegim la farina i remenem amb unes varetes per a que es cogui lleugerament. Quan estigui una mica daurada, afegim la llet vegetal amb el llorer. Continuem remenant a foc mig fins que bulli. Retirem el llorer i salpebrem. Si arriba a esperar molt, podem afegir caldo per diluir-la.
  4. Cobrim el fonoll amb la beixamel, pebre i el formatge ratllat. Fornegem de 10 a 12 minuts a 200ºC fins que es dauri.
  5. Finalment empolvorem amb el pebre roig i ho servim ben calent.

Receta de Santi Ávalos

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies