
A l’article sobre el fonoll et parlem de totes les seves propietats nutricionals i beneficis. En aquesta recepta t’ensenyem una forma de menjar-lo. Per fer el fonoll al forn amb parmesà vegà necessitarem:
Ingredients per a 4 persones:
- 5 cabdells de fonoll
- 100g de formatge parmesà vegà
- 100ml de lletvegetal
- 20g de farina d’espelta blanca
- Mantega vegana
- Oli d’oliva verge extra
- 1 fulla de llorer
- 1 pessic de pebre roig
- Pebre negre en gra i sal
Preparació:
- Agafem el fonoll i li retirem la part verda i la capa externa. Ho tallem a quarts, eliminem el tall central i la làmina.
- En una olla amb aigua i sal, escaldem 2 o 3 minuts. A continuació ho passem per aigua freda per a que es refredi, ho escorem i ho col•loquem en una safata de forn untada amb oli.
- Anem ara a preparar la beixamel. Per a fer-ho, fonem la mantega en un cassó amb una mica d’oli. Afegim la farina i remenem amb unes varetes per a que es cogui lleugerament. Quan estigui una mica daurada, afegim la llet vegetal amb el llorer. Continuem remenant a foc mig fins que bulli. Retirem el llorer i salpebrem. Si arriba a esperar molt, podem afegir caldo per diluir-la.
- Cobrim el fonoll amb la beixamel, pebre i el formatge ratllat. Fornegem de 10 a 12 minuts a 200ºC fins que es dauri.
- Finalment empolvorem amb el pebre roig i ho servim ben calent.
Receta de Santi Ávalos

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.