
Ingredients:
- 200 gr farina
- 100 gr flocs de civada
- 50 gr sucre integral / panela
- 150 gr carbassa rostida
- 75 ml oli
- 30 ml llet
- 65 gr llavors xocolata
- 7 gr llevat en pols
- 1 mica vainilla en pols o canyella
Preparació:
Piquem la carbassa rostida o cuita amb una forquilla.
Afegim el sucre integral i amb ajuda de les varetes barregem molt bé.
Incorporem els líquids: l’oli i la llet.
Seguim barrejant amb les varetes.
És el moment de tirar la farina, el llevat i la vainilla o canyella, segons la vostra preferència. Finalment incorporem els flocs la civada i la xocolata.
Barregem molt bé amb ajuda d’una espàtula.
Deixem reposar la massa uns 15 minuts.
Preescalfem el forn a 200 º C -a dalt i baix- i folrem la safata amb paper vegetal.
Fem petites boles, de la mida d’una nou i les col·loquem sobre el paper de forn. Les aixafem una mica. Deixar una mica de distància entre elles ja que creixen una miqueta.
Les posem al forn -només baix- i, baixem la temperatura a 180ºC.
Posem al forn durant 15 minuts.
Comentaris dietètics:
Les hem fet amb farina integral (conté més nutrients, sacia molt més i l’absorció dels sucres és més lenta). Però si hi ha contraindicació, fer-les amb farina normal i amb un altre cereal sense gluten -que no sigui la avena-, en el cas de les persones celíaques o intolerants al gluten.
El resultat és una galeta de bescuit, que aguanta bé uns quants dies en una caixa de galetes o en un tupper fora de la nevera.
Es poden fer també amb fruits secs, panses, nabius, etc. I Utilitzar dàtils en comptes de sucre. I si no us agrada la canyella o la vainilla o voleu provar, afegir ratlladura de llimona o taronja. Fer vostra la recepta!

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.