Skip to content
Revista de Menja sa

Galetes de civada, carbassa i xocolata2 min read

24 abril, 2020
recepta galetes, civada i xocolata

Ingredients:

  • 200 gr farina
  • 100 gr flocs de civada
  • 50 gr sucre integral / panela
  • 150 gr carbassa rostida
  • 75 ml oli
  • 30 ml llet
  • 65 gr llavors xocolata
  • 7 gr llevat en pols
  • 1 mica vainilla en pols o canyella

Preparació:

Piquem la carbassa rostida o cuita amb una forquilla.

Afegim el sucre integral i amb ajuda de les varetes barregem molt bé.

Incorporem els líquids: l’oli i la llet.

Seguim barrejant amb les varetes.

És el moment de tirar la farina, el llevat i la vainilla o canyella, segons la vostra preferència. Finalment incorporem els flocs la civada i la xocolata.

Barregem molt bé amb ajuda d’una espàtula.

Deixem reposar la massa uns 15 minuts.

Preescalfem el forn a 200 º C -a dalt i baix- i folrem la safata amb paper vegetal.

Fem petites boles, de la mida d’una nou i les col·loquem sobre el paper de forn. Les aixafem una mica. Deixar una mica de distància entre elles ja que creixen una miqueta.

Les posem al forn -només baix- i, baixem la temperatura a 180ºC.

Posem al forn durant 15 minuts.

Comentaris dietètics:

Les hem fet amb farina integral (conté més nutrients, sacia molt més i l’absorció dels sucres és més lenta). Però si hi ha contraindicació, fer-les amb farina normal i amb un altre cereal sense gluten -que no sigui la avena-, en el cas de les persones celíaques o intolerants al gluten.

El resultat és una galeta de bescuit, que aguanta bé uns quants dies en una caixa de galetes o en un tupper fora de la nevera.

Es poden fer també amb fruits secs, panses, nabius, etc. I Utilitzar dàtils en comptes de sucre. I si no us agrada la canyella o la vainilla o voleu provar, afegir ratlladura de llimona o taronja. Fer vostra la recepta!

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies