L’ingredient base de la galette bretonne és la farina de blat sarraí o de fajol, un pseudocereal lliure de gluten que li dona un gust, textura i color especial a aquesta massa tan típica de la Bretanya francesa.
Ingredients per a 8 galettes:
- 250g de farina de blat sarraí o fajol
- 600ml (aprox) d’aigua freda
- 1 ou mida XL
- 1 albergínia mitjana
- 1 carbassó mitjà
- 2 cebes tendres
- 1 pebrot vermell mitjà
- 1 paquet d’Alfals germinat (uns 70g)
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Herbes provençals
Elaboració:
- En un bol deixata l’ou i afegeix la farina, un polsim de sal i aigua. Aquesta última de mica en mica mentre ho barreges amb un batedor manual. La mesura de l’aigua és aproximada. Pot ser que en necessitis més o menys de la indicada. Tot dependrà de la consistència de la massa que ha de recordar a la de la beixamel
- Deixa reposar la barreja dins la nevera i tapada amb un drap durant 1 hora
- Mentrestant prepara el farcit rentant i tallant totes les hortalisses en juliana o a daus. Com més t’agradi
- Escalfa una paella amb una mica d’oli, ofega les verdures i retira quan estiguin toves i la ceba transparent. Rectifica de sal i procura que no quedin molt seques tot afegint miquetes d’aigua durant la cocció. A l’últim moment afegeix l’alfals germinat i condimenta amb les herbes provençals i deixa reposar
- Passada la hora de repòs de la massa que teniem a la nevera, prepara les galettes de la mateixa manera que es prepara qualsevol crep convencional (unta la paella amb oli, escampa la barreja prenent com a mesura un cullerot i cou a banda i banda)
- Farceix les galettes amb els vegetals i presenta doblegat per la meitat, enrotllat o doblant 4 bores fins a convertir-la en un quadrat
NOTA: La ració de consum són 2 galettes per persona. Pots canviar les hortalises i posar-hi les que més t’agradin. També pots anar adaptant la recepta utilitzant ingredients de temporada.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.