Recepta festiva feta amb pit de gall dindi. Baixa en greixos i alta en proteïnes de qualitat.
Ingredients per a 4 persones:
- 500g de Pit de gall dindi filetejat
- 1 pastanaga mitjana
- 200g d’espinacs crus
- 500mg de brins de safrà
- 1 cullerada de cafè de “maicena”
- 2 taronges
- 100g de festucs pelats
- Sal i pebre
- 20ml d’Oli d’oliva verge
Preparació:
- Pela i talla a bastonets la pastanaga. Cou durant 3 minuts en aigua bullent, cola i reserva. La pastanaga no ha de quedar cuita del tot. Ha de mantenir la seva textura cruixent
- Separa i escampa els filets de gall dindi sobre una superfície neta. En cada filet ves posant unes fulles d’espinacs crus i uns quants bastonets de pastanaga. Fes rotllets i lliga’ls amb un fil de cuina perquè no s’obrin. Salpebra
- Preescalfa el forn a 180ºC. Posa una paella al foc amb una mica d’oli i passa-hi els rotllets el temps just per enrossir-los. Passa’ls a una safata apta per forn i forneja’ls fins que estiguin cuits per dins (entre 10 i 15 minuts)
- Mentrestant, a la paella on havíem enrossit els rotllets afegeix el safrà i la pela d’una de les taronges tallada a tires fines. A continuació incorpora-hi el suc de les dues taronges i deixa-ho reduir durant 5 minuts. Dissol la maicena en l’aigua i suma-la a la cocció per tal d’espessir la salsa, apaga el foc i reserva
- Un cop els rotllets estiguin cuits retira el fil i talla a medallons
- Posa una mica de salsa al fons del plat, uns quants medallons per sobre i acompaña de festucs picats i passats per la paella
Valoració nutricional per ració:
Taula nutricional | Energia (Kcal) | Proteïnes (g) | Hidrats de Carboni (g) | Greixos (g) | Fibra (g) | Sodi (mg) | Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 290,25 | 31,25 | 9,2 | 13,5 | 3,8 | 139,25 | 50 |
%RDA | 15% | 42% | 3% | 20% | 15,2% | 7% | 17% |
* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.
Comentari dietètic:
La part del pit del gall dindi és la carn blanca amb menys contingut en greix que podem trobar. Per aquest motiu es fa ideal si s’està seguint una dieta hipocalòrica o si s’han de controlar els lípids.
La pastanaga aportarà beta-carotens, precursor de la vitamina A, protectora de la pell, les mucoses i la vista. És també una vitamina antioxidant, ja que protegeix de l’acció dels radicals lliures.
Els espinacs són rics en aigua, fibra, vitamines C, E, provitamina A i del grup B, destacant l’àcid fòlic. indispensable per a la regeneració cel·lular. També conté minerals com el calci, potassi, ferro i magnesi.
En conjunt, aquesta recepta és baixa en calories, rica en fibra i proteïnes i molt lleugera, ja que els ingredients utilitzats per a la seva elaboració són més fàcils de digerir.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.