Si t’agrada la figa de moro t’ensenyem a fer gelat de figa de moro.
Ingredients
• 750 g de figues de moro
• 50 g de panela
• 220 ml de nata líquida per muntar
Preparació
1. Pelem les figues de moro. S’ha d’anar amb compte per no punxar-se. En primer lloc els submergim en la pica amb aigua perquè es desprenguin les espines. Un cop despreses, se’ls fa un tall a cada extrem i un altre per la part llarga. A continuació es desenganxa la pell de la polpa.
2. Els triturem i colem per treure les restes de llavors.
3. Afegim la panela i la remenem bé.
4. D’altra banda, muntem la nata.
5. Incorporem, poc a poc, la nata a les figues mitjançant moviments envolvents.
6. Si tenim una màquina de fer gelats hi posem la barreja perquè es quedi amb textura de mantega.
7. Si no en tenim, el posem en un recipient al congelador i, cada mitja hora ho anem movent amb una forquilla per trencar els cristalls de gel que es van formant. O bé el congelem en un recipient ample i no massa gruixut -o recipient per glaçons.
8. Una estona abans de consumir-ho desmotllem i fem trossets. Ho triturem amb ajuda d’una trituradora a velocitat màxima perquè quedi cremós.
9. Es pot tornar a introduir al congelador una estona abans de servir.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.