Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Més enllà del trinxat de carn: hamburgueses d’autor3 min read

hamburgueses autor

es hamburgueses d’autor estan de moda a Barcelona. Com a antídot al menjar ràpid, proliferen els locals que seleccionen amb cura les cans que ofereixen als seus clients, fugen del quètxup comercial i assaonen les seves amanides quilòmetre zero amb productes naturals i atrevides combinacions de sabor exòtic. Estem en l’era de l’hamburguesa fashion, que ha deixat de ser una proposta d’emergència per els qui tenen poc temps per menjar per convertir-se en una autèntica alternativa a les cartes de restauració tradicionals de la ciutat.

a pedra de toc del concepte està en l’origen dels productes que entren en les cuines d’aquests nous llocs de reunió per a sopars informals. a carn ha de ser de qualitat, detallar la seva procedència a la carta i posar a la graella les millors parts del bestiar més selecte; a diferència del que tradicionalment entenem per hamburguesa, una de les icones de l’alimentació del segle XX i estendard del fast food.

a carta del Santa Burg, al barri de Sants, està farcida d’originals opcions que tenen com a denominador comú la vedella Dry Aged, un sistema de procés càrnic d’origen britànic que allarga el trànsit per evaporar la humitat de la musculatura del bou potenciant-ne el sabor de manera natural. El xef francès Alain Guiard va importar aquest concepte fins a aquest petit local al costat de l’estació central de Barcelona. Enmig del seu panet –que pot triar-se a la carta per celíacs, clàssic, bagel o en pa de coca– trobarem 150 grams de carn acompanyada d’ingredients tan suggeridors com a poma caramel·litzada o la seva popular escalopa de foie gras. En el cas del roast beef, els comensals assaboreixen els contrastos amb compota de poma, cansalada ibèrica Joselito o les tiges de friseé.

es salses d’aquesta hamburgueseria d’autor també són diferents. Miso, quètxup artesà, maionesa mostassa, chili dolç, tzatziki o pesto animen entrepans de carn de botifarra, hamburgueses vegetarianes o salmó marinat amb ginebra. Propostes per a tots els gustos i per a totes les tendències gastronòmiques, com és costum a la cosmopolita Barcelona.

’alimentació saludable ens permet fer incursions al món dels fregits si els seus ingredients tenen orígens de qualitat. Els nuggets del Santa Burg són, en realitat, tires de pollastre marinades amb llimona embolicades en un suau arrebossat que cruix en el nostre paladar si no pertorbem el seu sabor submergint-les en maionesa o quètxup, encara que sigui natural. Els qui en consciència renuncien a la carn, se sorprendran amb la fusió de la veggie burger enfundada en ruca, burrata i frisée, que competeix en sabor amb l’entrepà d’albergínia, hummus, formatge de feta i olives amb salsa de iogurt i cogombre.

Acompanyant a les hamburgueses d’autor, en la majoria de cartes apareixen els polièdrics nachos amb els seus diferents assaonaments que mariden de manera sublim amb la cervesa, que en aquest cas pot ser també artesana. Qui va dir, llavors, que l’hamburguesa era menjar ràpid? Doncs a tenor del que succeeix entre aquestes parets il·lustrades amb tota sort de dibuixets, l’única cosa ràpida són els cambrers.

Fitxa tècnica

Restaurant: Santa Burg
Tipus de cuina: hamburgueses de autor
Adreça: Vallespir, 51 (Barcelona)
Preu mitjà: 20 €
Web: www.santaburg.com
Horari: 13:00–16:00, 20:00–24:00
Reserves: 936.76.39.74

Propostes similars

El filete ruso: http://www.elfileteruso.com/
a Royale: http://www.laroyale.es/
B Burger: http://www.bburger.es/
Bacoa: http://www.bacoa.es/
Negro Carbón: http://www.negrocarbongrill.com/

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies