Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Infusions refrescants

A qui li agrada prendre infusions la calor de l’estiu no li ha de suposar cap impediment a l’hora de preparar-les, ja que es poden consumir fresques sense que les seves propietats es vegin alterades.  A més, preparar una infusió freda dóna molt de joc perquè la podem combinar amb fruita, ja sigui fresca on en sucs, amb espècies i fins i tot en podem fer glaçons, gelats, granissat…

(Racions per persona).

Te de rooibos amb glaçons de síndria i llimona

  • 1 cullerada sopera de te de rooibos original
  • 3 glaçons de síndria i llimona
  • 1 tassa d’aigua
  • Sucre morè o Edulcorant sense calories
  1. Prepara uns glaçons amb un liquat de síndria i unes gotes de suc de llimona
  2. Fes una infusió amb te de rooibos posant una tassa d’aigua per cullerada d’herba. Deixa refredar, endolceix al gust i posa a la nevera
  3. Serveix ben fred amb 3 glaçons de síndria i llimona. Conforme es vagin desfent els glaçons la infusió anirà agafant més gust de fruites

Un clàssic…

Te verd amb menta fresca i llimona

  • 1 cullerada sopera de te verd
  • 1 branca de menta fresca
  • 1 tall de llimona
  • 1 tassa d’aigua
  • Sucre morè o Edulcorant sense calories
  1. Fes una infusió de te verd (1 cullerada sopera d’herba per tassa d’aigua), cola, deixa refredar i posa a la nevera
  2. En el moment de servir passa per la batedora de got la infusió amb l’edulcorant o 1c/c de sucre morè perquè faci una mica d’escuma
  3. Serveix amb una branca de menta fresca, glaçons picats i un tall de llimona

Menta i fruita

  • 1 cullerada sopera de menta fresca picada
  • 1/4 de préssec
  • 3 cireres
  • 1 tassa d’aigua
  • Sucre morè o edulcorant sense calories
  1. Fes una infusió amb la menta, cola, posa-hi edulcorant, deixa refredar i guarda a la nevera
  2. Talla el préssec a daus petits. Treu el pinyol de les cireres i talla a quarts
  3. Afegeix les fruites a la infusió i deixa unes hores a la nevera
  4. Serveix fred amb els trossets de fruita i uns glaçons

Gelat d’infusió de menta i de fruits vermells

  • 2 cullerades soperes (ò 2 bossetes) de fulles de menta fresca picada
  • 2 bosses d’infusió de fruits vermells
  • 2 tasses d’Aigua
  • Edulcorant sense calories o sucre morè
  1. Prepara una tassa d’infusió amb la menta fresca
  2. Prepara una tassa d’infusió amb les bosses de fruits vermells
  3. Endolceix al gust i deixa refredar
  4. Una vegada estiguin les infusions fredes omple els motllos de gelat fins la meitat d’infusió de menta i posa al congelador.
  5. Quan la infusió estigui congelada omple la resta del motllo amb la infusió de fruits vermells i torna a posar al congelador.
  6. Pots enriquir el gelat afegint trossets de fruita fresca entremig de la infusió de fruits vermells

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies