Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Llenties amb verduretes2 min read

La manca de temps o la manca de ganes, de vegades fa que ens oblidem o que descartem d’incloure a la nostra alimentació aquells aliments que tradicionalment han donat més feina l’hora d’elaborar-los. Això és el que succeeix amb els llegums.

Moltes persones, per aquest motiu, han optat per consumir-los deprés de comprar-los ja cuits, a granel o envasats, cosa que limita la manera de poder-los preparar i gaudir. Et proposem una manera ràpida i senzilla de cuinar un llegum sense haver de recórrer al producte llest per consumir.

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de llenties pardines
  • 2 tomàquets ratllats
  • 600 ml d’aigua
  • ½  pastanaga
  • ½ carbassó
  • Uns trossets de bròquil o coliflor
  • Unes quantes mongetes tendres
  • 3 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Deixa en remull les llenties amb aigua la nit abans.
  2. Talla les verdures a dauets o trossets petits i introdueix-les en un recipient apte per a microones junt amb les llenties escorregudes, el tomàquet rallat, l’all i el llorer. Cobreix d’aigua, salpebre, tapa i cou al microones a màxima potència (800 W) durant 13-15 minuts.
  3. Emplata i afegeix-li un rajolí d’oli d’oliva.

Valoració nutricional per ració:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 418,6 26 51,5 11,9 15,3 158 0
%RDA 21% 35% 19% 18% 61,2% 7,9% 0%

* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

Comentari nutricional:

Els llegums, en aquest cas les llenties, són una font de proteïna comparable a la dels ous, la carn i el peix, de manera que en aquells àpats en els que mengem llegum ja no ens cal incloure cap altre aliment proteic. Si bé la proteïna d’origen vegetal està incompleta, i per això requereix una combinació específica en el mateix plat o àpat en el cas que no mengem durant la resta del dia cap altra proteïna completa; es tracta de barrejar llegum amb cereals. A més a més presenten diferències molt beneficioses per l’organisme, ja que a diferència de la carn, els ous i el peix, els llegums són font de vitamines del grup B així com una gran varietat de minerals tals com el ferro, el calci, el magnesi o el fòsfor.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies