Avui aprofitarem les propietats de l’aranja amb una recepta sana i senzilla: Lluç amb salsa de cítrics. Per realitzar-la necessitarem:
Ingredients
- 200 g de lluç
- 100 g de farina
- 100 ml de llet
- 100 g de ceba
- 15 g de mantega
- 10 g d’oli d’oliva verge extra (1 cullerada sopera)
- ½ llimona
- ½ aranja
- ½ llima
- sal
- pebre
- 1 gra d’all
Elaboració
- Tamisa la farina sobre un plat fondo. Barreja la farina amb llet, sal i pebre. (pots afegir o canviar algun condiment, segons prefereixis)
- Posa a escalfar un paella amb una mica d’oli.
- Arrebossa el filet de lluç amb la barreja que has fet en el primer pas.
- Quan l’oli estigui calent, fregeix el lluç fins que quedi daurat per tots dos costats.
- Agafa un cassó o una paella i posa la mantega. Pela, lava i pica l’all i la ceba. Afegeix l’all i la ceba al cassó/paella amb la mantega.
- Talla per la meitat l’aranja, llimona i la llima per la meitat, una de les meitats de cadascuna la talla-les en rodanxes i afegeix al cassó/paella. Amb les altres meitats esprem el suc sobre el cassó/paella. Redueix fins que tingui una textura espessa.
- Serveix el lluç (pots utilitzar més rodanxes d’aranja, llimona o llima per a la presentació del plat). Cobreix el filet amb la salsa.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.