
Lleugera i fàcil recepta de peix amb verdures on es conserven molts nutrients gràcies a les coccions suaus.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 lloms de lluç
- 200 g de cloïsses
- 2 pastanagues
- 1 ceba gran
- 1 pebrot vermell petit
- 1 carbassó mitjà
- 20ml de vi blanc
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració:
- Neteja les cloïsses amb aigua per treure l’excés de sorra i deixa-les en aigua amb sal una estona
- Escórre-les i col·loca-les en una cassoleta amb el vi blanc i cou fins que s’obrin. Separa el suc de les cloïsses
- Mentrestant, neteja i talla a daus les hortalisses
- En una paella o wok, afegeix un raig d’oli i quan aquest agafi temperatura, sense deixar que tregui fum, incorpora totes les verdures i salteja-les sense deixar de remenar durant 1 ò 2 minuts
- A l’últim moment afegeix les cloïsses ja obertes
- Posa una mica de sal al peix i marca’l en una paella amb una mica d’oli
- Quan agafi color, retira del foc i incorpora els lloms al damunt de les verdures, juntament amb el suc de coure les cloïsses. Tapa i deixa coure fins que el peix s’acabi de fer

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.