Skip to content
Revista de Menja sa

Menja bé i treballaràs millor3 min read

14 abril, 2015
menja be i treballaras millor

Les persones que esmorzen bé són més productives a la feina, segons afirma Unipressalud, especialitzada en la gestió de la seguretat i la salut dels treballadors.

Aquesta afirmació dóna lloc a diverses consideracions, ja siguin a tenir en compte per part dels empleats com per part de les empreses. En qualsevol cas, el què està clar és que les mesures suposaran un benefici a dues bandes.

Quant a l’esmorzar, els espanyols som casolans, ja que el 71,7% de nosaltres esmorza a casa i inverteix una mitjana de 13,4 minuts per a fer-ho, segons el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. A més, l’informe d’Hàbits Alimentaris d’aquesta institució estatal afirma que un 69% dels espanyols esmorza sempre el mateix i explica que els que esmorzen fora de casa ho fan en la seva majoria a cafeteries, bars i forns, representant el 75% d’esmorzars fora de la llar.

Aquests hàbits no són en sí bons ni dolents, però sí que és cert que el que hem de procurar és fer un esmorzar equilibrat i potent. Hem de ser conscients que l’esmorzar és el primer àpat del dia i que el fem després de aproximadament 8 hores de dejuni, pel que hauria d’aportar-nos els nutrients necessaris per emprendre la jornada amb força i energia.

La brioixeria (35,2%) i el Pernil i Embotits (29,2%) són els principals aliments sòlids preferits pels espanyols durant l’esmorzar mentre que el cafè (67,3%) i les begudes amb sucre (9,1 %) són les begudes preferides. Aquests aliments, en una correcta combinació que aporti les calories i nutrients necessaris, són crucials pel que esdevindrà la resta del nostre dia, atès que segons la Fundació Eroski, una alimentació deficient o incompleta pot arribar a disminuir fins a un 30% el rendiment en un treball físic.

Queda clar doncs, que després de 8 hores de dejuni el cos necessita nous nutrients, ja que el cos es desperta amb baixa energia, i en aquest sentit, menjar bé és indispensable per treballar millor, segons la Fundació Iberoamericana de Seguretat i Salut Ocupacional. Una bona alimentació és clau per millorar el rendiment laboral, tant física com intel·lectualment, o el que és el mateix, menjar bé és sinònim de rendir més a la feina.

Una alimentació monòtona, austera i amb absències d’aliments disminueix reflexos, genera falta d’interès i irritabilitat, factors que afecten a l’entorn laboral, pel que una adequada combinació d’aliments, posant especial atenció en l’esmorzar, ajuda als empleats a rendir més en les seves tasques i fomenta el bon ambient laboral que propicia un rendiment major.

Aquest punt és interessant també per les empreses, que més enllà de preocupar-se pel benestar dels seus empleats, si miren per la productivitat de la empresa haurien de tenir en compte aquests consells. Un treballador o directiu ben alimentat comporta múltiples beneficis, tal i com afirma Carlos Martínez, director del Màster en Qualitat Alimentària de IMF Business School.

“Les empreses han de promoure el benestar nutricional dels seus empleats i evitar els períodes prolongats sense menjar ja que aquestes mesures milloren la productivitat empresarial”, afirma l’expert. D’aquesta manera, motivar els empleats a esmorzar millor es un benefici a llarg i curt termini per a tot empresari, ja que a efectes immediats aconseguirà un clima més relaxat a l’oficina i, a la llarga, la major productivitat dels seus empleats produirà millors resultats per a l’empresa.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies