Skip to content
Revista de Menja sa

Mini Tarte Tatin2 min read

18 novembre, 2011

Et presentem una recepta digne de celebració.

Per cada mini cocotte: 
½ poma, 3 cullerades de cafè de sucre integral, 40 g de pasta de full, 5 g de mantega i canyella

Preparació:

1- Encenem el forn a 250ºC perquè es vagi escalfant
2- Mentrestant untem les mini cocottes amb mantega i després les arrebossem amb el sucre, com si es tractés de farina
3- Pelem les pomes, les tallem a octaus i les repartim entre les mini cocottes procurant que no quedin espais buits (un cop cuites es fan més petites, així que si en lloc de mitja poma hi poseu ¾ també estarà bé)
4- Ensucrem una mica més les pomes, hi repartim tallets petits de mantega per sobre i hi espolsem canyella
5- Col•loquem les mini cocottes al forn i les hi deixem mitja hora (seguint les indicacions de Laconada, les vaig tenir  a la part baixa del foc. Però no tota la mitja hora, sinó 25 minuts. Donat que jo hi vaig posar menys sucre, i per tant el caramel em va quedar més líquid per l’aigua de la poma, els últims 5 minuts les vaig pujar a la part alta del forn, baixant a 200ºC, perquè s’evaporés una mica aquesta aigua)
6- Talleu la pasta de full en cercles de la mida de les tapes de les mini cocottes, i un cop passada la mitja hora de cocció de la poma, traieu les mini cocottes del forn i cobriu la poma cuita amb els cercles de pasta de full
7- Introduïu de nou les mini cocottes al forn, ara a 200ºC i a la part alta, i deixeu que cogui la pasta de full
8- Un cop cuita, retireu-les del forn i espereu uns 10 minuts abans de desemmotllar-les, i serviu-les calentes

 Valoració nutricional:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 264 2,63 32,6 4,4 1,6 756 10
%RDA 13% 4% 12% 7% 6,4% 0,4% 3%

* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

En cas de diabetis hem de dir que la pasta de full, que és com s’ha elaborat la recepta, té per ració de 40 g, uns 9 g menys de glúcids que la pasta brisa. I si en lloc de sucre la fem amb algun edulcorant apte per cuinar, també estem disminuint 10 g de glúcids. En aquest cas, doncs, en lloc de contenir 32,6 g de glúcids, estem parlant d’uns 22,6 g, una ració menys de glúcids.

Si has de controlar el pes també estaria indicat substituir el sucre per algun edulcorant apte per cuinar. D’aquesta manera la mini tarte tatin tindria 217 Kcal en lloc de les 264. Tot i això et recomanem que la mengis o bé per esmorzar, o bé com a mig matí o berenar.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies