
Ingredients per 4-5 persones:
- 400 g de carn picada de xai o mixta de vedella i porc
- 2 albergínies negres grans
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 gra d’all
- 2 patates mitjanes
- 400 g de tomàquet natural triturat
- Formatge ratllat: Parmesà o Grana Padano
- Farigola seca
- Orenga sec
- Sal
- Pebre mòlt
- ½ got petit de vi blanc
- 30 g de maizena
- 250 ml de llet
Preparació:
1- Renta les albergínies, talla-les a làmines i posa-les en un escorredor; ara sala-les perquè vagin deixant anar l’amargor
2- Pela i talla les patates a làmines igual que les albergínies i reserva
3- Mentrestant, renta, pela i talla en brunoise la ceba, la pastanaga i l’all, i posa-ho a sofregir
4- Renta les albergínies i eixuga amb paper absorvent
5- En una paella fregeix les làmines de patata primer, i les d’albergínia després, i reserva-tot
6- Quan el sofregit comenci a agafar color, sala al gust, afegeix el vi i deixa que s’evapori l’alcohol
7- Ara afegeix el tomàquet, la farigola i l’orenga a el sofregit, i posa una cullereta petita de sucre per corregir l’acidesa del tomàquet, i una mica de sal; deixa que es vagi cuinant perquè s’evapori tota l’aigua del tomàquet i quedi concentrat
8- D’altra banda sofregeix la carn en una paella, condimentada amb sal i pebre, i quan estigui llesta incorpora-la al sofregit; remou durant un parell de minuts perquè es barregi tot bé i ja pots retirar de foc
9- Finalment prepara la salsa beixamel lleugera: en una paella posa a escalfar part de la llet, mentre d’altra banda, en fred, barreges la resta de la llet amb la maizena per dissoldre-ho bé i que no quedin grumolls; quan la llet estigui tèbia, sala al gust i afegeix la barreja de llet amb maizena, i sense deixar de remenar, porta a ebullició fins que espesseixi
10- En una safata per forn posa les làmines de patata a sota de tot, a continuació fes una capa d’albergínies i a sobre una capa de la carn; a sobre fes una altra capa d’albergínia i la resta de la carn, i cobreix-ho tot amb la salsa beixamel
11- Espolsa-hi el formatge per sobre i gratina al forn

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.