Atreveix-te a preparar aquests musclos amb un toc de codony. Per preparar aquests musclos a el vapor amb patata i allioli de codony necessitarem:
Ingredients:
- 2 patates
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- ½ kg de musclos
- Per l’all i oli:
- 1 codony
- 1 gra d’all
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Rovell d’ou (opcional)
Preparació:
- Tallar les patates a rodanxes fines (xips) amb l’ajuda d’una mandolina. Untar amb oli i ficar-les al forn a 220º fins que quedin cruixents. Reservar.
- Netejar bé els musclos i obrir-los al vapor. Eliminar les closques i reservar les valves
- Per fer l’all i oli:
Pelar, fer a trossos i bullir el codony. Escórrer i deixar que es refredi. En un morter, aixafar un gra d’all (o més si ho voleu més picant). Afegir els trossos de codony i anar-los aixafant amb la mà del morter, fins a aconseguir un puré. Incorporar l’oli a poc a poc, sense deixar de remenar amb moviments circulars (petits i sempre en la mateixa direcció) fins aconseguir la consistència i quantitat desitjada.
Es pot afegir un rovell d’ou
Per muntar el plat col·loquem una xip de patata, un musclo al damunt i a sobre una mica d’all i oli. Tapem amb una altra xip i així successivament.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.