
Has elaborat mai el musli a casa? Et proposem una recepta fàcil per a uns esmorzars i/o berenars deliciosos i saludables.
Ingredients per a 4 persones:
• 250g flocs de civada
• 60g pipes de gira-sol
• 30g de llavors de carbassa
• 60g de llavors de sèsam
• 80g de compota de poma (Poma rostida)
• 1 cullerada de postres de canyella mòlta
• ½ cullerada de postres de gingebre mòlt
• 60g de xarop d’auró
• 2 cullerades soperes de mel
• 50g sucre morè
• 125g d’ametlles crues
• ½ cullerada de postres de sal Maldon
• 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
• 150g de panses i nabius deshidratats
Preparació:
1. En un bol gran barreja enèrgicament tots els ingredients excepte les panses
2. Posa la barreja en una safata de forn untada amb oli i cuina a 170 º C uns 30 minuts barrejant de tant en tant, fins que la barreja vagi torrant
3. Retira del forn, barreja amb les panses i nabius i deixa refredar
4. Guarda en un pot hermètic en un lloc fresc i sec
5. Serveix-ho acompanyat de llet o iogurt i fruita fresca
Valoració nutricional per 1 barreta de 25 g:
Taula nutricional | Energia (Kcal) | Proteïnes (g) | Hidrats de Carboni (g) | Greixos (g) | Fibra (g) | Sodi (mg) | Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 99,32 | 2,825 | 12,24 | 4,34 | 1,8 | 4 | 0 |
%RDA | 5% | 4% | 4% | 7% | 7,2% | 0,2% | 0% |
*Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra
Comentari dietètic:
Aquest musli tant pot preparar-se de manera convencional com en forma de còmodes barretes per poder portar a sobre i disposar d’un piscolabis a mig matí o mitja tarda.
Els glúcids d’aquesta recepta tenen una gran proporció de sucres simples provinents del sucre, el xarop d’auró, la mel i la fruita dessecada. Això ho fa ideal per presentar com barreta energètica i prendre durant l’execució de l’activitat física, on es necessita d’una ràpida disponibilitat d’aquest macronutrient per tal d’evitar les temudes hipoglucèmies.
La civada ens ofereix carbohidrats complexos i fibra soluble (també la poma), una fibra que ens ajuda a regular el trànsit intestinal sense oferir efecte laxant.
Acompanyar el musli amb iogurt o llet incrementa el contingut en proteïnes i calci del plat, i si a més a més s’hi posa fruita fresca resulta l’esmorzar ideal per començar el dia amb l’energia i l’equilibri més complert.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).