Amb aquesta recepta gaudiràs d’uns deliciosos ous farcits d’una manera diferent.
Ingredients per a 2 persones:
- 3 ous
- 2 llaunes de tonyina al natural
- 1 tomàquet d’amanir
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- Oli d’oliva
- Suc de llimona
- Comí
- Sal
Preparació:
- Posa la cassola amb aigua al foc i quan bulli tira-hi a poc a poc els ous. S’aconsella treure els ous de la nevera una estona abans de fer-los perquè sovint al passar del fred a la calor es poden trencar. Deixa bullir uns 10 minuts i després treu-los de l’aigua amb compte de no cremar-te
- Mentre els ous es refreden, renta el tomàquet, el pebrot i la ceba. Talla les verdures en porcions ben petites
- Obre les llaunes de tonyina, escórre-les i posa la tonyina en un bol
- Quan els ous estiguin freds, pela’ls i talla’ls per la meitat. Amb una cullereta de postres treu el rovell i posa’n 1 amb la tonyina. Barreja la pasta amb una forquilla
- Afegeix-hi les verdures i barreja-ho
- Amaneix amb una mica de suc de llimona, oli, sal i comí
- Omple, amb una altra cullereta, el buit que ha quedat al treure el rovell. Segurament sobrarà pasta, encara que el forat estigui ple, s’en pot posar també per sobre de l’ou
- No fa falta escalfar-los. Serveix tres meitats d’ou per persona i cap a la taula
Valoració nutricional:
Taula nutricional | Energia (Kcal) |
Proteïnes (g) |
Hidrats de Carboni (g) |
Greixos (g) |
Greixos saturats (g) | Fibra (g) |
Sodi (mg) |
Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 269 | 21 | 9 | 17 | 3 | 3 | 267 | 271 |
%RDA | 13% | 28% | 3% | 26% | 15% | 12% | 13% | 90% |
* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.
Comentari dietètic:
Tornant de vacances et presentem un segon plat a base d’ou i tonyina. Es tracta d’uns ous farcits, allunyant-nos de la recepta habitual d’ous amb maionesa i tonyina.
En el cas d’estar seguint una dieta per perdre pes, convé que controlis la quantitat d’oli per amanir el farcit i també tenir precaució de no posar tots els rovells dels ous que farcireu. No obstant això, el plat proposat és lleuger i digestiu, així que combinat amb un bon primer plat de farinacis i verdures i unes postres a base de fruita fresca o un iogurt, constitueixen un menú perfecte.
En cas d’hipertensió, és necessari que moderis l’ús de sal a l’hora d’amanir. Per donar més sabor a les verdures recorda que pots utilitzar una gran varietat d’espècies.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).