Et presentem la manera de fer les pastetes salades a casa.
Ingredients per 4 -6 persones:
- 2 làmines de pasta de full
- 100 gr de sobrassada
- 100 gr de formatge per fondre (per exemple mozzarella per fondre)
- 100 gr de pernil cuit; 10-12 frankfurts (que no siguin gaire gruixuts)
- formatge ratllat
- llavors de sèsam
- 1 ou
Preparació:
1. Estén les làmines de pasta de full i talla-la en tires d’entre 4 i 6 cm d’ample.
2. Farceix les tires de pasta de full: unes amb frankfurt, altres amb sobrassada i altres amb pernil i formatge.
3. Embolica i segella els extrems de la pasta de full, de manera que quedin com cilindres.
4. Talla els cilindres en petites pastes de 3 cm de llarg aproximadament.
5. Deixata un ou i pinta les pastes, ja col·locades en una safata pel forn i sobre paper vegetal per evitar que s’enganxin.
6. Decora les pastes, unes amb formatge ratllat i altres amb les llavors de sèsam.
7. Cou al forn a 200ºC aproximadament 15 minuts.
Una altra manera de preparar aquestes pastes salades seria, en el cas de la sobrassada i el pernil i formatge, cobrir una làmina pasta de full amb el producte escollit, i tapar-ho amb una altra làmina. Pintar amb l’ou i decorar de la mateixa manera. Coure al forn i tallar en quadrats un cop cuit. Es poden fer amb altres ingredients ,com per exemple bacon o anxoves.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).