Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Pollastrons amb farcit de Nadal

El pollastró, o també anomenat picantó, és un pollastre petit de poc pes (no arriba al 1/2Kg) que presenta una carn tendra i amb poc greix.

Ingredients per 4 persones:

  • 4 pollastrons
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • ½ kg d’escalunyes
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 tomàquets
  • Farigola
  • llorer
  • sal
  • pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva
  • 1 gotet de Brandi o Vi ranci

Pel farcit:

  • 1 botifarra
  • Grapat de prunes
  • Grapat de pinyons

Preparació:

  1. Primer de tot prepara el farcit tot retirant la tripa de la botifarra, i barrejant-ne la carn amb les prunes i els pinyons
  2. Salpebra els pollastrons per dins i per fora i farceix-los amb la barreja anterior (amb una cullerada sopera de farcit per pollastró serà suficient)
  3. Pinta els pollastrons amb oli i posa’ls a coure en una cassola amb una mica més d’oli juntament amb les escalunyes pelades, els tomàquets tallats en quarts, el porro i les pastanagues a rodanxes, la farigola, el llorer i la cabeça d’alls sencera
  4. Quan els pollastrons hagin agafat color ruixa’ls amb el brandi o el vi ranci i deixa que s’evapori l’alcohol. Abaixa el foc, tapa i deixa que s’acabi de coure a poc a poc tot vigilant que no s’assequin (si cal tira-hi una mica d’aigua de tant en tant)
  5. Un cop cuits retira els pollastrons, les cebetes, les herbes i la cabeça d’alls. Pots llençar els alls i les herbes. Les escalunyes et serviran per acompanyar el plat
  6. Tritura la resta de verdures i passa-les pel colador xinès per aconseguir una salsa homogènia
  7. Serveix els pollastrons acompanyats de les escalunyes i amb una mica de la salsa del rostit

Valoració nutricional per ració:

Taula nutricionalEnergia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional514,4451928,86,6389,6145
%RDA26%60%7%43%26,419,5%48%

* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies