El pollastró, o també anomenat picantó, és un pollastre petit de poc pes (no arriba al 1/2Kg) que presenta una carn tendra i amb poc greix.
Ingredients per 4 persones:
- 4 pollastrons
- 1 porro
- 2 pastanagues
- ½ kg d’escalunyes
- 1 cabeça d’alls
- 2 tomàquets
- Farigola
- llorer
- sal
- pebre negre mòlt
- Oli d’oliva
- 1 gotet de Brandi o Vi ranci
Pel farcit:
- 1 botifarra
- Grapat de prunes
- Grapat de pinyons
Preparació:
- Primer de tot prepara el farcit tot retirant la tripa de la botifarra, i barrejant-ne la carn amb les prunes i els pinyons
- Salpebra els pollastrons per dins i per fora i farceix-los amb la barreja anterior (amb una cullerada sopera de farcit per pollastró serà suficient)
- Pinta els pollastrons amb oli i posa’ls a coure en una cassola amb una mica més d’oli juntament amb les escalunyes pelades, els tomàquets tallats en quarts, el porro i les pastanagues a rodanxes, la farigola, el llorer i la cabeça d’alls sencera
- Quan els pollastrons hagin agafat color ruixa’ls amb el brandi o el vi ranci i deixa que s’evapori l’alcohol. Abaixa el foc, tapa i deixa que s’acabi de coure a poc a poc tot vigilant que no s’assequin (si cal tira-hi una mica d’aigua de tant en tant)
- Un cop cuits retira els pollastrons, les cebetes, les herbes i la cabeça d’alls. Pots llençar els alls i les herbes. Les escalunyes et serviran per acompanyar el plat
- Tritura la resta de verdures i passa-les pel colador xinès per aconseguir una salsa homogènia
- Serveix els pollastrons acompanyats de les escalunyes i amb una mica de la salsa del rostit
Valoració nutricional per ració:
Taula nutricional | Energia (Kcal) | Proteïnes (g) | Hidrats de Carboni (g) | Greixos (g) | Fibra (g) | Sodi (mg) | Colesterol (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Valoració nutricional | 514,4 | 45 | 19 | 28,8 | 6,6 | 389,6 | 145 |
%RDA | 26% | 60% | 7% | 43% | 26,4 | 19,5% | 48% |
* Les RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

La revista de Menja sa és una revista online d’alimentació saludable formada per un equip expert de Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.