Skip to content
Revista de Menja sa

Préssec a la papillota amb gelat2 min read

21 juny, 2011

Aprofitant que és temporada de préssecs i que a l’estiu vénen de gust postres refrescants us proposem uns préssecs a la papillota que combinen la textura cruixent de l’ametlla amb la cremositat i la frescor del gelat.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 préssecs
  • 4 galetes tipus maria (opcional)
  • 8 cullerades d’ametlla en pols
  • 4 cullerades de sucre
  • 400 g de gelat d’avellana o vainilla
  • Fulletes de menta per adornar

Elaboració:

  • Renta els préssecs i asseca’ls amb paper absorbent de cuina. Obre’ls per la meitat, elimina el pinyol i, sense pelar-los, talla’ls en grills.
  • Posa sobre l’encimera de la cuina quatre rectangles grans de paper vegetal i col·loca uns grills de préssec al centre de cadascun. Tira-hi per sobre les galetes picades, les ametlles en pols i el sucre. Tanca bé el paper formant paquets. Posa-ho al forn a 200º durant 10 minuts.
  • Retira les papillotes del forn, obre-les i trasllada els grills a plats individuals, rega’ls amb el suc de la cocció i completa cada plat amb una bola de gelat de vainilla o avellana i unes fulles de menta.

Valoració nutricional per a una persona:

Taula nutricional Energia
(Kcal)
Proteïnes
(g)
Hidrats de Carboni
(g)
Greixos
(g)
Fibra
(g)
Sodi
(mg)
Colesterol
(mg)
Valoració nutricional 388 8 51,3 15,8 4,6 131 5,3
%RDA 19% 11% 19% 24% 18,4% 7% 2%

* Las RDA fan referència a les recomanacions nutricionals diàries per una dieta equilibrada per adult. Els % són orientatius, ja que hi ha RDA que poden variar d’una persona a l’altra.

Aquestes postres resulten una mica calòriques per la presència del gelat, que es podria substituir per un sorbet o un granissat de fruita i així fer-lo apte per a dietes d’aprimament. El baix contingut en sodi permet que els hipertensos el puguin prendre sense problemes. La versió amb sorbet o granissat el faria apte per a persones amb problemes de colesterol o triglicèrids. El contingut en fibra contribueix a millorar el trànsit intestinal.

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies