
A diferència de l’alimentació, explicat en un altre article, quan parlem de nutrició ens referim als processos totalment involuntaris que ocorren des del moment que ens introduïm els aliments a la boca fins que eliminem els residus que han generat, a través de l’orina i la femta.
Els 4 processos de la nutrició
Aquests processos involuntaris es divideixen en 4: digestió, absorció, metabolisme i excreció.
Gràcies a la nutrició aprofitem els nutrients i elements beneficiosos que ens aporten els aliments, i eliminem els residus no desitjats.
Sabeu que, tot i ser una ciència moderna, ja era d’interès des de l’antiguitat?
La cita més coneguda i antiga que relaciona el que mengem amb la nostra salut és la del considerat pare de la medicina, el metge grec Hipòcrates. Aquest va dir “deixa que el teu menjar sigui la teva medicina“.
La nutrició és la que dóna sentit a aquesta frase. Dit d’una altra manera, aquesta frase posava les bases per desenvolupar el que va acabar sent una ciència, la de la nutrició. Una ciència aplicada de la bioquímica que estudia els nutrients i els processos que hem esmentat. I com a ciència també estudia la relació que existeix entre els nutrients i la nostra salut.

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic; Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments per la Universitat de Vic; Postgrau en Nutrició Humana i Dietètica Materna infantil per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i Màster en Comunicació i Gastronomia per la Universitat de Vic.
Sóc membre col·legiada en el col·legi professional de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CODINUCAT) (CAT000273).