Skip to content
Blog de nutrición de Menja sa

Què és l’alimentació?

que es la alimentacio

Què és l’alimentació

L’alimentació és un acte que realitzem de forma voluntària.

És a dir, quan a partir del que ens agrada, les nostres creences, els nostres hàbits, el qual hem après, la nostra cultura, la nostra religió si la tenim, inclosa les nostres POSSIBILITATS econòmiques … decidim quins aliments menjarem, com els cuinarem, quan els menjarem, si ho farem sols o en companyia…

Aquestes decisions voluntàries estan també relacionades amb la geografia i amb el clima.

Canvis en l’alimentació actual

Però aquests dos factors han perdut pes en l’actualitat.

La globalització ens ha permès que arribin aliments de totes les cultures i de tots els països a pràcticament tots els racons de món: a Espanya tenim tofu, truites mexicanes o quinoa, per posar un exemple; al Regne Unit tenen pernil curat, al Japó tenen grans lineals de iogurts i làctics fermentats en els supermercats. I fins i tot en les grans ciutats de l’Índia podem fàcilment menjar en restaurants de grans cadenes de fast food.
D’altra banda el clima ha deixat de ser també un condicionant, perquè ara trobem pràcticament de tot durant tot l’any: mengem cireres al desembre i hi carbassons i albergínies tot l’any, per exemple.

Quant ha canviat l’alimentació en la història

La nostra forma d’alimentar-nos canvia constantment, i de forma molt notable. Tenim mostra d’això en l’eina interactiva que The National Geographic va publicar i que mostra l’evolució de l’alimentació, tant a nivell mundial, com diferenciada per països, des de 1961 fins 2011.

Hi veiem que, al s.XXI de mitjana la dieta mundial ha augmentat gairebé 700 kcal diàries. És molt? Doncs és l’equivalent a un menjar principal com el dinar. Vaja, que dels 60 a aquí hem incrementat un dinar més la nostra ingesta diària.

I endevineu quin país ha triplicat el seu consum de carn? Espanya.

Us deixem el link perquè pugueu fer-li un cop d’ull i emportar-vos més d’una sorpresa, no sempre desitjable per cert pel que fa a salut i nutrició es refereix.

https://www.nationalgeographic.com/what-the-world-eats/

    T’ha agradat el nostre article?

    Subscriu-te i rebràs GRATIS tots els nostres articles escrits per Dietistes-Nutricionistes, Psicòlegs i Periodistes.

    El teu email (obligatori)

    Aviso de cookies